Representants de casals de gent gran reclamen no es tanquin les urgències nocturnes a Arbúcies

Recorden que la comarca té carreteres perilloses i una població envellida pels jubilats que van a viure a segons residències

La carta, a més de reclamar una sanitat "gratuïta i universal", també critica que la Generalitat dóna poca informació als ajuntaments, fet que "genera un neguit molt gran" als casals de gent gran, "on precisament hi ha la gent més necessitada d'una intervenció immediata de la sanitat".

L'entrega de la carta, consensuada entre els representants dels casals, s'ha fet a la seu de la Generalitat a Girona de mans d'una vintena d'aquests portaveus de la gent gran, acompanyats del regidor de Sanitat i Salut d'Arbúcies, Albert Mañé, i del regidor d'Atenció i Serveis a les Persones, Jaume Salmeron. També s'han reunit amb Trias per traslladar-li el malestar per la supressió del servei d'ambulàncies a Arbúcies i també de les urgències, segons informa el mateix Ajuntament.

Les urgències d'Arbúcies actualment donen servei al CAP cada nit de l'any entre les vuit del vespre i les vuit del matí. Amb la supressió d'aquest servei, els usuaris de la vila i de qualsevol altre municipi de la Selva interior haurien de desplaçar-se fins Santa Coloma de Farners. Des de la capital de la Selva, doncs, es donaria servei a Arbúcies, Sant Hilari, Breda, Hostalric, Santa Coloma, Vilobí, Sils, Vidreres, Anglès i la Cellera. Això representa una extensió de més de 663 quilòmetres quadrats i 32.000 habitants censats, població que els caps de setmana pot superar les 40.000 persones, segons la plataforma pel manteniment de les urgències al CAP d'Arbúcies.

La d'avui és una nova protesta després que aquest juliol els afectats ja hagin fet sentir la seva veu en més d'una ocasió. Així, a finals de mes mig miler de persones es van manifestar contra la supressió de les urgències al CAP i del servei d'ambulàncies d'Arbúcies. Davant la comunicació de la Generalitat a l'Ajuntament d'aquesta localitat que s'eliminaven els dos serveis, des del consistori es va anunciar que se seguirien fent accions de protesta al llarg de l'estiu.