La policia frustra el bany reivindicatiu que estava previst a l'Estany de Banyoles

Els agents van advertir al mig centenar de banyistes que es podrien enfrontar a multes de fins a 1.500 euros

El passat dissabte a les dotze del migdia havien de trobarse a l'Estany de Banyoles unes 400 persones per tal d'iniciar un bany reivindicatiu al costat de l'Oficina de Turisme. Finalment s'hi van aplegar mig centenar que no van portar a terme la seva 'performance' ja que la Policia Local de Banyoles els va advertir que haurien de fer front a multes de fins a 1.500 euros, fet que els va dissuadir. 

Segons informava ahir el Punt Avui, a la zona hi havia mitja dotzena de policies municipals, quatre Mossos d'Esquadra, un policia de paisà filmant els concentrats des del sostre de l'Oficina de Turisme i una embarcació policial amb tres agents més. Tot plegat coincidia amb que l'Estany dissabte era l'escenari de la Copa d'Europa Premium de Triatló. Malgrat tot, els convocants asseguren que la coincidència de dates va ser una casualitat i no va ser en cap moment un fet intencionat. Finalment, les advertències de les forces de seguretat, juntament amb la celebració del campionat va portar als manifestants a remullar-se solament els peus per fer-se la foto de rigor. Posteriorment van recollir signatures a favor de la seva demanda.

Els manifestants critiquen que actualment només es poden banyar lliurement a la Caseta de Fusta, i lamenten que en una ciutat de més de 17.000 habitants com Banyoles no hi hagi una piscina municipal.