Un juliol atípic fa disminuir l'ocupació a les comarques gironines entre un 5% i un 7%

El sector hoteler té les esperances posades en el mes d'agost que preveu acostar-se a la plena ocupació

El mal temps d'aquest juliol ha repercutit en les xifres d'ocupació arreu de la demarcació de Girona, que han estat fins a un 10% inferiors del que preveia el sector, segons la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines. La suma mitjana ha estat només d'un 50%. 

Segons ha explicat el president de la Federació d'Hostaleria, Antoni Escudero, en molts destins del litoral gironí l'ocupació ha disminuït entre un 5% i un 7%, en comparació amb el juliol passat. A la Costa Brava Centre s'ha arribat al 75%, mentre que fa un any l'ocupació es va enfilar fins al 80%. Tot i això, també hi ha poblacions com Lloret de Mar, a la Selva, que han mantingut les xifres i l'ocupació ha fregat el 90%. 

Augmenta l'ocupació a l'interior i disminueix a la costa

Les previsions han fet un gir, i la zona d'interior de Girona i radial ha rebut una ocupació del 51%, mentre que només es preveia arribar al 45%. La davallada d'ocupació ha estat a causa, majoritàriament, de la disminució de reserves d'última hora. Aquestes provenen de la resta de l'estat o de diferents punts del país i per aquest motiu al trobar-se amb el mal temps, aquests turistes han canviat el seu destí. Un cas molt diferent és el dels turistes provinents de països estrangers que acostuma a fer les reserves amb antelació, segons la Federació. 

Un agost esperançador

Totes les esperances estan posades ara en el mes d'agost. Escudero preveu que l'ocupació sigui "molt bona" i que en municipis del litoral gironí es pengi el cartell de complet, sempre i quan el temps acompanyi. A les zones costaneres de la comarca de l'Alt Empordà es preveu una mitjana d'ocupació del 60, mentre que a la Costa Brava Centre les previsions s'enfilen fins al 81%. La Selva marítima, com sempre, preveu una ocupació de fins al 91%.

Escudero ha destacat també que el fet que el calendari escolar s'hagi endarrerit també contribueix que la temporada turística s'allargui fins al mes de setembre. "Si l'agost es bo i la temporada s'allarga podrem recuperar les pèrdues d'aquest juliol que ha estat molt perjudicial pel turisme", ha assegurat el president de la Federació d'Hostaleria.