Baragalló defensa reforçar el Narcís Xifra de Girona en batxillerat i FP

El conseller creu que el nou institut de Sarrià de Ter no fa "augmentar la segregació"

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha defensat aquest divendres l'aposta per convertir l'Institut Narcís Xifra de Girona en un centre amb una "oferta més sòlida, amb més prestigi i més lligada al territori" de batxillerat i Formació Professional (FP).
Ho farà augmentant el nombre de cursos per convertir-lo en un institut "tant potent que alumnes d'altres zones de Girona vagin al Narcís Xifra". Segons Bargalló, el nou institut de Sarrià de Ter (Gironès) no ha de fer "augmentar la segregació" d'aquest centre. El conseller creu que el fet que els alumnes de l'institut siguin del barri de Pont Major "és acollir els alumnes del lloc on són, que és el que fan els nostres centres”. Bargalló ha fet aquestes declaracions en una visita al Narcís Xifra aquest divendres.
 
Una de les maneres de potenciar la FP és ofertant estudis "que no fan enlloc més de la població". Això donarà "equitat" als estudiants del centre, ja que alumnes d'altres parts de la ciutat hauran d'anar al Narcís Xifra perquè hi haurà cursos que només els faran a allà.

Actualment l'Institut Narcís Xifra de Girona té 1.600 alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i grau superior de les famílies d’electricitat, imatge personal, i sanitat. El centre participa en programes com ara el Batxibac, l’FP dual –amb la participació de 60 empreses-, la mobilitat d’alumnat d’ESO o la robòtica educativa.

A banda d'aquest centre, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, també ha visitat l’Escola Carme Auguet i el centre Fedac-Pont Major, tots dos en el mateix barri que el Narcís Xifra.