Palafrugell anul·la més de 1.500 multes d'una càmera de control per un error en les ordenances

Hi ha una contradicció en el redactat de la normativa

L'Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) anul·la més de 1.500 multes interposades a partir del control fotogràfic de la càmera situada a l'entrada del passeig de Cipsela de Llafranc.

Les multes que ha decidit anul·lar són les que es van interposar entre el 15 d'octubre del 2018 i el 18 d'abril del 2019, i del 22 d'abril fins al 31 de maig del 2019. També han quedat sense efecte les posades des del 16 de setembre fins al 24 de setembre d'enguany. En total, són més de 1.500 sancions. Per contra, les que es van posar en període de temporada alta seguiran la tramitació per al seu cobrament : entre l'1 de juny i 15 de setembre del 2019 i des del 19 d'abril fins al 22 d'abril del 2019 (període de Setmana Santa).

El consistori ha detectat una contradicció en el redactat de l'ordenança que regula el control fotogràfic de la zona de Llafranc, situada a l'entrada del passeig de Cipsela. És per això que s'informarà als afectats dels passos seguir per poder recuperar els diners en cas que ja hagin pagat la multa. Els conductors hauran de presentar un escrit al consistori reclamant la devolució.

Zones amb sistema de control de pas

En els últims mesos, Palafrugell ha anat ampliant el nombre de zones d'accés restringit amb sistemes de control de pas. Les zones afectades són la zona centre de Calella de Palafrugell (accedint pel carrer de Chopitea), la zona del carrer de la Caritat, la zona centre de Palafrugell (accedint pel carrer dels Valls), el carrer de la Concòrdia, i el passeig de Cipsela de Llafranc. Aquesta mesura pretén reduir el trànsit de vehicles en les zones indicades, augmentant la qualitat de vida dels veïns i afavorir la circulació de persones per les zones de vianants.

El control d'accés a aquestes zones es fa mitjançant un càmera de control fotogràfic. Qualsevol vehicle que accedeixi a la zona sense la corresponent autorització és sancionat de manera automàtica.