Alfred Rodríguez Picó afirma que el canvi climàtic no afectarà el turisme de sol i platja

El meteoròleg ha protagonitzat avui l’Esmorzar Professional de Turisme

La Fundació Climent Guitart ha organitzat avui una nova edició dels Esmorzars Professionals de Turisme que ha comptat amb la ponència d'Alfred Rodríguez Picó, conegut meteoròleg català. Al llarg de la seva intervenció, Rodríguez Picó ha posat en relleu com l'escalfament del planeta pot afectar el sector turístic i considera que no afectarà les destinacions de sol i platja.

El meteoròleg ha assenyalat que la contaminació és el primer causant del canvi del clima i ha advertit que la principal conseqüència serà un augment de la freqüència dels fenòmens meteorològics extrems. A més, ha afirmat que el clima a Catalunya cada cop serà més irregular, una situació que serà general a Europa.

Tanmateix, el popular divulgador ha recordat que algunes previsions que es van fer fa dues dècades no s'han complert i que, per contra, en l'actualitat algunes previsions s'han accelerat en els darrers temps. També sospita que l'augment d'enregistrament d'imatges, mitjançant el telèfon mòbil, ha provocat la sensació d'increment del perill.

Pel que fa al sector turístic, Rodríguez Picó ha recordat que les hores de sol estan augmentant a la Costa Brava, malgrat que assenyala que no serà estrany que hi hagi més nevades la costa. Ha defensat buscar una solució al problema dels temporals que arrosseguen la sorra de les platges perquè creí que l'absorció des del fons suposen una gran despesa però no hi posa remei. També ha assenyalat que l'augment de les temperatures mitjanes a altres destinacions europees no farà que els turistes abandonin destinacions com Lloret de Mar.

Els Esmorzars Professionals de Turisme de la Fundació Climent Guitart se celebren de forma trimestral en format de píndoles professionals sobre el sector turístic, amb l’objectiu de ser u punt de trobada sobre l’actualitat i les tendències del turisme.

Alfred Rodríguez Picó

Meteoròleg autodidacta, als nou anys va tenir el seu primer observatori meteorològic en la seva casa d'Horta-Guinardó. Als quinze anys va començar a treballar a l'Institut botànic de Montjuïc, als setze es va iniciar professionalment com a informador de meteorologia a Ràdio Barcelona i col·laborant amb el Servicio Meteorológico Nacional i als disset inicià les observacions a l'Observatori de Montjuïc. Després d'una curta estada a França, on conegué el sistema meteorològic francès, tornà a Catalunya i començà a estudiar meteorologia pel seu compte.

De 1976 a 1982 i de 1987 a 1996 va escriure les prediccions del temps per a La Vanguardia, i entre els anys 1987 i 1996 va col·laborar amb El Periódico, El Correo Catalán, El Noticiero Universal, Avui i Mundo Diario. A la ràdio, Picó ha treballat a Catalunya Ràdio (1983-2002) i Ràdio Olot. Des de 1984 i fins al 2002 fou informador de meteorologia de TV3. Des de juny de 2003 presenta el programa El temps del Picó a Barcelona Televisió fins desembre de 2012. Ha estat autor de diversos llibres de caràcter divulgatiu. .