Detingut el lladre autor de nou robatoris aquest estiu al centre de Figueres

Fou arrestat dimarts passat

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Figueres un home de 23 anys i veí de la localitat com a presumpte autor de nou robatoris amb força a establiments del centre. Se'l va detenir el 24 de setembre en el marc d'una investigació que va començar el 19 d'agost. La policia va tenir coneixement d'un seguit de robatoris a comerços i establiments del centre urbà de la capital de l'Alt Empordà i es va obrir una investigació per trobar-ne l'autor. Els delictes es van cometre fins al 9 de setembre.

Els dos primers robatoris comesos pel presumpte autor van tenir lloc el 19 i 20 d'agost. Segons detallen els Mossos d'Esquadra, l'home va entrar forçant una porta corredissa de les oficines d’un pàrquing del carrer Canigó de Figueres i, després d’accedir al seu interior, es va emportar els diners de la caixa.

El tercer fet va tenir lloc el 22 d’agost en un pàrquing del Passeig Nou. L'autor va forçar la màquina de cobrament però no es va poder endur res. L'endemà també va forçar la porta d’accés d’un bar del carrer González de Soto i es va endur els diners del canvi i propines.

Uns dies més tard, el 27 d’agost, va entrar a robar en dos bars més del carrer Magre i del carrer Sant Pere. Una vegada dins va forçar les caixes enregistradores amb una pota de cabra.

El setè robatori l’hauria comès el 30 d’agost en un centre sanitari del carrer Sant Llàtzer on, després de forçar la porta d’entrada, també es va endur els diners.

Finalment, el vuitè i novè robatori es van produir el 31 d’agost i 9 de setembre a les oficines d’un mateix pàrquing situat al carrer Santa. En ambdós indrets es va endur diners.

Després d'analitzar tots els indicis, els Mossos d'Esquadra van poder identificar i detenir l’autor dels fets el 24 de setembre a Figueres. L’home, amb antecedents, té 25 anys i nacionalitat espanyola i és veí de la ciutat. El 26 de setembre va passar a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.