Un miler de persones es manifesten a Girona contra l'empresonament dels CDR

De la plaça del Vi i ha acabat en una cassolada a la comandància de la Guàrdia Civil

L'empresonament dels set CDR s'ha traduït en protestes a les places d'arreu de Catalunya. A Girona, un miler de persones han sortit al carrer responent la crida de la plataforma Girona Vota i els CDR. Des de la plaça del Vi, el president d'Òmnium Gironès, Sergi Font, ha criticat que l'estat espanyol "hagi fabricat proves" per enviar els detinguts a presó i que, amb això, vulgui esperonar "el discurs de la por" davant la imminència de la sentència per l'1-O.

Font ha criticat que s'equipari el terrorisme amb una "Catalunya que demana democràcia a crits i poder escollir el seu futur a les urnes". I ha demanat a la ciutadania "no tenir por" de la presó, perquè és "un pas més per aconseguir la llibertat". "Si cal, hi anirem ferms", ha afegit.

Per últim, el president d'Òmnium ha recordat la proposta de resolució aprovada pel Parlament que reclama la retirada de la Guàrdia Civil de Catalunya. "És un cos opressor, que durant l'1-O ens va apallissar; no són benvinguts", ha dit mentre els concentrats cridaven 'Fora les forces d'ocupació'.

Durant la concentració, una militant del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha llegit un manifest per criticar els "relats ficticis" que s'ha "inventat" l'Estat amb les detencions dels CDR per "inculcar por" i ha fet una crida a la "mobilització activa i solidària". "Preparem-nos per plantar cara i passar a l'ofensiva", ha dit.

Manifestació fins a la caserna

Després, el miler de concentrats ha començat una manifestació fins a la caserna de la Guàrdia Civil. Aquest cop, la protesta l'encapçalava la pancarta amb el lema 'Fora les forces d'ocupació' i la imatge d'una estelada. Durant el recorregut, els manifestants no han deixat de cridar consignes com "Vosaltres feixistes, sou els terroristes", "Li diuen democràcia i no ho és" o "Els carrers seran sempre nostres".

Al davant de la caserna, els manifestants s'han trobat un cordó format per tres furgones dels Mossos i agents antiavalots. Allà, han llançat pots de fum contra la línia policial, han fet sonar cassoles i, després de llegir un manifest en suport dels CDR empresonats, han desfet la concentració.