Les ONGs animalistes celebren que el Parlament encari el futur dels correbous

Les entitats reclamen abolir “una pràctica cruel amb els animals”

Les ONGs ADDA, FAADA, AnimaNaturalis, Fundació Fauna, Libera, Fundación Franz Weber, Tots Som Poble i Lex Ànima celebren que el Parlament hagi acceptat aquest dijous la proposta de resolució sobre el debat dels correbous i “el suport polític a abolir una pràctica cruel amb els animals”.

En un comunicat, les entitats de protecció animal recorden que recentment van instar els polític a reobrir el debat i van demanar que s’elimini l’excepció de la Llei de Protecció Animal que possibilita que a Catalunya sigui legal fer espectacles taurins amb bous, vaques i vaquetes.

Des d’aleshores, apunten, s’han reunit amb els grups d’ERC, En Comú Podem, JxCat i el PSC, i properament es reuniran amb Cs i la CUP. "Ens alegra enormement aquest pas endavant, que acompanya les nostres reivindicacions dins el territori, on sempre hem sigut silenciats per temor", expliquen des de Tots Som Poble, una associació de veïns i veïnes d’Amposta que s'ha constituït aquest estiu per donar visibilitat a un sector de la societat que rebutja el maltractament animal als seus actes festius, i per denunciar el "segrest de les festes" per part de les penyes taurines.

"Els correbous han deixat de ser un tema domèstic per passar a ser un tema de país", explica Magda Pujol de Lex Ànima, entitat gironina que lluita legalment contra el maltractament animal i que també va interposar denuncia contra els correbous de Vidreres.

"Avui s´ha traçat l´horitzó per continuar avançant a favor dels drets dels animals a Catalunya", sentencia la directora d´AnimaNaturalis, entitat que durant els últims anys ha centrat una bona part dels seus esforços a documentar i denunciar els correbous de Terres de l´Ebre.

Carlos López, portaveu de Libera, una de les entitats que va liderar la ILP per a prohibir les curses de braus a Catalunya, creu que "Catalunya pot convertir-se novament en símbol internacional de valentia, coherència i progrés".

Per part de FAADA, entitat que també va liderar la ILP Prou, creuen que ara és el torn dels correbous. "La societat catalana se n’avergonyeix dels correbous, ara només cal que el Govern tingui la valentia de materialitzar l´esperit d´aquesta proposta de resolució", explica la seva presidenta Carla Cornella.

"És molt positiu que s’iniciï un debat al Parlament entorn els correbous, el debat social ja està guanyat", declara Carme Méndez, presidenta d´ADDA, una de les entitats de protecció animal més antigues de Catalunya.

Per la seva banda, el director de la Fundació Fauna, l’entitat que va liderar la fi de les curses de braus i dels correbous a Olot, David Serramitjana, creu que aquest cop hi ha esperança: “Confiem que l’esperit del que s’ha votat avui no es trenqui i acabi amb aquests espectacles de maltractament animal. Volem una Catalunya antitaurina”.

Anna Mulá, de la Fundació Franz Weber, explica que “ha arribat el moment de fer un pas endavant i que la llei de protecció animal esdevingui per fi coherent i justa". També Magda Oranich, presidenta de la Comissió de Dret Animal del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, entén que la fi dels correbous ha arribat i que "ja no es poden seguir sostenint, ni a nivell legal ni amb finançament públic".