Jutgen un home per agredir i intentar violar la parella a Blanes

S’enfronta a 7 anys i mig de presó

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts un acusat que s'enfronta a 7 anys i mig de presó per agredir, amenaçar i intentar violar la parella al pis que compartien a Blanes (Selva) el 25 de setembre del 2017.
 

La dona s'ha acollit a la dispensa que preveu la llei d'enjudiciament criminal per a familiars o parelles d'acusats i no ha declarat contra el processat al judici. L'acusat només ha respost a preguntes dels seu advocat i ho ha fet per negar les acusacions i assegurar que són "mentida".

La fiscalia, però, demana que el condemnin i considera que el fet que una ambulància hagués de traslladar la víctima el dia de la suposada agressió i l'informe de lesions dels forenses avalen l'acusació, encara que ara la dona hagi decidit no declarar. El judici ha quedat vist per a sentència.

L'acusat no ha respost a les preguntes de la fiscalia i només ha contestat al seu advocat per negar les acusacions. Quan ha estat el torn de declarar de la víctima, el tribunal l'ha advertit que es podia acollir a la dispensa de l'obligació de declarar contra el processat perquè en el moment dels fets eren parella. "No vull declarar", ha dit la dona que ha evitat així incriminar l'acusat amb les respostes.

Tot i això, la fiscalia ha mantingut la petició de 7 anys i 6 mesos de presó i 30 dies de localització permanent contra l'acusat per delictes d'intent d'agressió sexual, lesions, amenaces i injúries en l'àmbit de la violència contra la dona.

L'acusació pública sosté que hi ha proves que sustenten la condemna. D'entrada, la declaració de la veïna de la víctima i l'acusat que va ser qui va alertar la policia perquè va sentir una disputa i plors.

A més, la fiscalia també subratlla que una ambulància va haver de traslladar la dona per rebre atenció mèdica i que ella mateixa va explicar als forenses que el processat li va provocar les lesions quan l'havia agredit. Unes lesions, ha exposat la fiscal, "compatibles" amb la "mecànica de l'agressió" que havia descrit.

La defensa, en canvi, demana l'absolució perquè considera que no hi ha proves per condemnar l'acusat.

Segons l'escrit d'acusació de la fiscalia, la disputa va començar a les set del matí del 24 de setembre del 2017 al pis que la parella compartia a Blanes. La fiscalia sosté que l'acusat va bufetejar la dona, que es trobava estirada al llit, quan es va negar a donar-li diners.

Aleshores, "amb ànim d'humiliar-la", li va dir "puta tarada, no vals per a res, com que no me'n puc anar de putes m'hauré de tirar la puta que tinc a casa". Llavors, segons la fiscal, la va subjectar amb força pels braços, la va girar, la va agafar pel coll amb les dues mans, la va despullar i la va intentar violar. "No ho va poder aconseguir per la resistència de la perjudicada", exposa l'acusació pública.

L'home va marxar del pis però abans va amenaçar la víctima amb l'objectiu de "causar-li temor". Com a conseqüència de l'agressió, segons l'escrit d'acusació, la dona va patir equimosis i dolor als braços, a la zona cervical i al coll. El judici, que s'ha fet a la secció quarta, ha quedat vist per a sentència.