Girona crea un grup de debat per a joves amb l'objectiu de treballar la salut emocional i sexual

L'objectiu és aconseguir unes deu persones en cada trobada

L'Ajuntament de Girona proposa als joves d'entre 18 i 25 anys fer un 'Parèntesi' en el seu dia a dia per poder parlar de les emocions, de les relacions i de la sexualitat. Aquesta és la premissa del nou grup de debat que ha engegarà el Centre Jove de Salut el proper mes de novembre. Es tracta d'una teràpia grupal en què els joves podran parlar d'allò que els preocupi i reflexionar sobre algunes de les emocions que tenen.

Les trobades seran el segon dimecres de cada mes a dos quarts de dues del migdia i tindran una durada d'uns 90 minuts. El tema l'escolliran els joves en funció d'allò que vulguin parlar el mateix dia de sessió. L'activitat estarà liderada i dinamitzada per un psicòleg que treballa en el Centre Jove de Salut.

La regidora de Salut de Girona, Eva Palau, ha detallat que volen aconseguir que els joves tinguin una "integració emocional" durant una etapa de la vida que "viuen molts canvis" ja que entre els 18 i els 25 anys comencen a estudiar, alguns comencen a treballar i també comencen a tenir vida en parella. Per això, aquests grups de debat han de servir per "donar eines per afrontar la vida".

La Paula Serra és una jove que fins ara ha participat en un grup similar, centrat en mares joves. Ella ha explicat que va passar "una època molt dolenta" i una professora de l'institut li va recomanar demanar ajuda emocional en el Centre Jove de Salut. La Paula ha assegurat que "al principi no volia venir" i quan entrava a la sala de debat, "m'asseia i no deia res". Però al final, parlar amb altres mares joves li ha servit per "superar el fet de ser mare" amb tan sols 19 anys.

Per altra banda, el Luca Zucchero té 16 anys, però va començar a anar als tallers del Centre Jove de Salut des que feia 1r d'ESO. Ho va fer després de "patir una agressió per part d'un company d'institut". En Luca ha detallat que ell va entrar a participar en el grup d'Habiltats per la Vida, dedicat a adolescents d'entre 13 i 16 anys, i li va servir per "millorar molt l'autoestima".

Com en Luca, també hi ha l'Ismael que tenia una situació emocional complicada. Però després d'uns anys participant en tallers i activitats del Centre Jove de Salut es troba molt millor i té més "confiança" en ell mateix.

Els grups del projecte Parèntesi seran oberts a tots els residents a Girona "estiguin empadronats o no", ha remarcat Palau. La capacitat màxima serà de quinze persones, tot i que "l'ideal és ser deu". Consideren que aquest volum de gent és l'òptim per poder debatre sobre les emocions, la sexualitat i les relacions amb tranquil·litat i de forma reflexiva.