L'expresidenta de Xile, Michelle Bachelet, visita el Girona Temps de Flors

Ha estat convidada a través del grup municipal del PSC

'M'ha encantat Girona i m'alegro d'haver-la visitat avui que agafa una característica particular amb l'exposició de flors'. Així s'ha manifestat avui la presidenta de Xile fins el passat 11 de març, Michelle Bachelet, davant de la mirada de desenes de curiosos que passejaven pel Barri Vell de Girona. Bachelet ha aprofitat la seva visita a Barcelona per fer una escapada fins a Girona i visitar l'exposició Temps de Flors. L'expresidenta s'ha mostrat sorpresa i emocionada pel 'caràcter patrimonial' de la ciutat i ha volgut felicitar l'Ajuntament per l'exposició que aquests dies omple de flors els carrers i recintes de la ciutat. Bachelet ha destacat aquesta iniciativa com 'una manera d'obrir les portes de la ciutat als visitants i fer que la cultura sigui part de la vida mateixa', ha dit.

La seva visita respon a la invitació del grup municipal socialista a l'Ajuntament de Girona, i ha estat acompanyada per l'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall; la diputada al Parlament, Pia Bosch i els tinents d'alcalde de la ciutat, Joan Pluma i Isabel Salamaña.

El Consell de Govern de la Universitat Pompeu Fabra va aprovar el passat mes de març la concessió del doctorat honoris causa a Michelle Bachelet, presidenta de la República de Xile en el període 2006-2010 i única dona que ha ocupat aquest càrrec.