Platja d'Aro va marcar el rècord de la jornada de tempestes amb 93,4 litres

Les pluges més abundants van ser al Baix Empordà

Les tempestes d'ahir a Catalunya van concentrar-se en gran part a les comarques gironines, més concretament a l'Alt i el Baix Empordà on es van registrar les dades més importants de precipitació acumulada.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), el municipi de Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà) va assolir la xifra més important de la jornada amb 93,4 litres per metre quadrat registrats fins a dos quarts de nou del vespre.

Un altre registre important són els 55,8 litres de Castelló d'Empúries (Alt Empordà) o els 43,3 litres de Cassà de la Selva (Gironès). La resta de precipitacions de més importància són els 40,4 de Torroella de Montgrí, 37,3 a la Bisbal d'Empordà o ja amb menor grau els 27,6 litres de Monells, tots ells al Baix Empordà.

La resta del territori va ser més localitzat com els 42,3 litres de Portbou, els 31,2 de Navata o els 30,6 de Torroella de Fluvià, tots ells a l'Alt Empordà.

321 trucades al 112

El telèfon d'emergències va registrar un total de 321 trucades al llarg d'ahir relacionades amb l'episodi de pluges, un terç del total concentrades al Baix Empordà on se'n van produir 110. Pel que fa a l'Alt Empordà, allà n'hi van haver 43 en 24 hores mentre que el Gironès va ser la comarca amb la que menys trucades va registrar amb tant sols 5.

Per municipis Castell-Platja d'Aro fou on n'hi van haver més, 43 en total, mentre que a Roses (Alt Empordà), 31 al llarg del dia. Altres municipis gironins van ser Calonge (24), Palamós i Palafrugell (14 cadascuna) i Sant Feliu de Guíxols amb 12.