El nou hospital d'Olot compartirà professionals i docència amb els de Vic i Campdevànol

Està previst que les obres de construcció acabin el 2012

  • La consellera de Salut, Marina Geli, a la visita de les obres del nou hospital d'Olot © ACN
    La consellera de Salut, Marina Geli, a la visita de les obres del nou hospital d'Olot © ACN
  • Les obres del nou hospital d'Olot © ACN
    Les obres del nou hospital d'Olot © ACN

La consellera de Salut ha destacat la importància del nou hospital d'Olot com 'la darrera peça del triangle' que consolidarà una 'estratègia sanitària' d'intercanvi de professionals, coneixements i docència. 'En aquest sentit, l'avenç de comunicacions hi ha jugat molt a favor', ha dit. Geli ha anticipat aquest projecte de connexió entre els hospitals de les comarques d'Osona, Garrotxa i Ripollès i ha avisat que, en un termini breu, es concretaria amb una nova visita a Olot.

L'estat de les obres de l'hospital

L'estructura externa del nou hospital d'Olot –de més de 27.000 m2- estarà acabada a finals d'any. Segons l'alcalde, les obres avancen a un ritme 'molt satisfactori', fet que fa previsible, ha dit, que l'hospital estigui enllestit una mica abans del previst. 'Hem quedat parats de com està marxant l'obra', ha comentat, sorprès, Lluís Sacrest, que ha afegit que es tracta d'un edifici 'històric' i 'molt esperat' a la comarca de la Garrotxa.

La segona part de les obres, la dels treballs d'equipaments, està previst que comenci a principis del 2011 i s'allarguin tot un any. 'Es tracta de la part més important de l'obra d'un hospital', ha assenyalat Geli que ha dit que el nou hospital d'Olot estarà adaptat a les noves tecnologies i oferirà una gran varietat de serveis sanitaris.

Les obres –d'un cost total d'uns 50MEUR- van començar a l'octubre de l'any passat i, per ara, ja està construïda l'estructura de totes les plantes de l'edifici.

Un dels objectius del projecte a nivell arquitectònic era construir 'respectant' l'entorn paisatgístic de l'hospital. 'Estem molt satisfets perquè sembla que l'edifici anirà acord amb el voltant', ha afirmat Geli.

Olot, en segon lloc en el rànquing de donació de sang

Amb motiu de la seva estada a Olot, la consellera també ha visitat una campanya de donació de sang de la ciutat en el marc dels actes previs a la celebració del Dia Mundial del Donant de sang, que començarà el proper 14 de juny a Barcelona.

La comarca de la Garrotxa, en el seu conjunt, té un índex del 73,09 per mil habitants/any, ràtio que la situa en la segona posició del rànquing de comarques de Catalunya. Recordem que l'índex mitjà de donació de sang a Catalunya l’any 2009 va ser de 39,33 donacions per mil habitants i any.

Amb una població de 33.524 habitants, l'any 2009 es van recollir a Olot un total de 2.322 donacions de sang, xifra que representa un índex de donació del 69,26 per mil habitants i any. Respecte al 2008, es va registrar un increment del 15,51%.