Figueres proposa fer una borsa de bicicletes per cedir a les escoles

És una de les propostes sorgides de la Setmana de la Mobilitat

Figueres (Alt Empordà) inicia els actes de la Setmana Europea de la Mobilitat, una iniciativa que promociona la Unió Europea i té com a objectiu promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables a través de desplaçaments a peu, bicicleta o en transport públic.

Per divendres 20 de setembre, i en previsió de pluges intenses, els actes de la setmana de la mobilitat es traslladaran de la Rambla a la plaça de Catalunya, on de 17 a 20 hores hi haurà instal·lat un parc d'educació viaria en format de circuit tancat i senyalitzat amb bicicletes per a circuit de bicicletes per a tots els públics i un taller de mobilitat robòtica amb LEGO Mindstorm.

La regidora de Sostenibilitat, Ester Marcos, ha destacat que "la nostra intenció és que la Setmana de la Mobilitat sigui quelcom més que una data al calendari. Per això, apostem per mesures permanents que quedin en benefici de la ciutat i dels figuerencs". A més, la regidora ha ressaltat que "una de les mesures permanents és la creació d'una borsa de bicicletes per cedir-les als centres educatius de Figueres per fomentar el seu ús entre els més joves. Creiem que una altra forma de mobilitat és possible a Figueres".

Per altra banda, Xavier Amiel, regidor d'Urbanisme i Mobilitat, ha destacat que "des del Govern municipal treballem per aplicar mesures que pacifiquin el trànsit de la ciutat i fer compatible l'ús de la bicicleta pel centre de la ciutat i els vehicles motoritzats".

Les activitats previstes per dissabte 21 i diumenge 22 de setembre, s'han traslladat al pròxim cap de setmana donat el possible episodi de fortes pluges.