Salt i Bescanó posaran fi a les aglomeracions de cotxes a la zona de bany de la Pilastra

Instal·laran una tanca per evitar el seu pas

La reforma de la N-141 al seu pas per Bescanó (Gironès) ha suposat una millora per a la mobilitat de la zona però també ha facilitat que els cotxes poguessin arribar fins a la zona de bany que hi ha al riu Ter entre Bescanó i Salt, anomenada la Pilastra. Això ha comportat una important aglomeració de vehicles durant els mesos d'estiu. Tal com expliquen fonts de l'Ajuntament de Salt, durant el mes d'agost alguns ciclistes tenien dificultats per circular per la via verda, ja que estava ocupada per cotxes mal aparcats.

Per tal de posar fi a aquesta situació, aquest dijous s'han reunit l'alcalde de Salt, Jordi Viñas, i el de Bescanó, Xavier Vinyoles, conjuntament amb diversos representants del consorci de Vies Verdes i estudiar una solució que posi fi al problema. Les tres administracions implicades han acordat la instal·lació d'una barrera que reguli els cotxes que poden accedir fins a la zona de la Pilastra.

Ara les administracions implicades es reuniran amb el Departament de Territori i Sostenibilitat per veure com s'executa aquesta mesura. Segons han avançat els dos ajuntaments, en el projecte de millora de la N-141, el Govern es comprometia a tirar endavant algunes millores complementàries a la carretera, entre elles la instal·lació d'aquestes barreres que han de regular l'accés dels vehicles al recinte de la Pilastra.

De tota manera, els dos consistoris han avançat que si la Generalitat no assumeix aquest compromís inicial de posar les barreres, seran les administracions implicades qui tiraran endavant aquesta mesura abans no arribi l'estiu altra vegada.

L'alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha remarcat la importància de garantir la seguretat a la via verda que uneix els municipis de Bescanó i Salt, ja que "estem parlant d'un carril bici on les bicicletes i els vianants han de ser absolutament prioritaris". Per això creu que amb les barreres es poden resoldre "els problemes que s'han generat enguany".

Per la seva banda, l'alcalde de Bescanó, Xavier Vinyoles, ha assegurat que la reunió d'aquest dijous ha servit per posar "fil a l'agulla" a una "problemàtica greu" que ha sorgit aquest estiu, després de finalitzar les obres de millora de la carretera N-141.