El PSC destaca la ''paràlisi'' dels 100 primers dies del govern de Madrenas

Sílvia Paneque en fa corresponsables a ERC i Guanyem

Els socialistes critiquen que els tres primers mesos en minoria de JxCat no han fet més que allargar la situació que ha viscut l'Ajuntament de Girona durant el darrer any. Sílvia Paneque assegura que l'alcaldessa i l'equip de govern només "traslladen" a la ciutat tot allò que passa al Parlament i a la política nacional, i que això ha comportat que Girona visqui en una "paràlisi" i se n'hagi "abandonat" el seu dia a dia.
Paneque, a més, també fa corresponsables a ERC i a Guanyem Girona d'aquest "abandonament". Als republicans els hi retreu haver "bloquejat sistemàticament" una alternativa, i a la candidatura municipalista haver permès "aquesta inèrcia" a base d'abstenir-se al ple municipal. Davant d'això, la portaveu dels socialistes demana "fer un gir de 180 graus" i interpel·la tots els grups a bastir grans consensos en temes de ciutat, com ara el nou Trueta, el Pla Especial de la Devesa o el model turístic que ha de tenir Girona.
 
Paneque assegura que no només l'alcaldessa és responsable directa d'aquesta "inèrcia somorta", sinó que ERC i Guanyem Girona també han contribuït a impulsar-la. Als primers, els retreu que des d'un principi hagin "bloquejat qualsevol alternativa" de govern "de manera sistemàtica". I pel què fa a Guanyem, Paneque lamenta que avalin aquesta "inactivitat" amb les seves abstencions al ple municipal.

A més, la portaveu dels socialistes també diu als membres de la candidatura municipalista que no es pot estar "a missa i repicant". Sobretot, en referència al cartipàs municipal. "No poden permetre que s'aprovi i, una setmana després, ser crítics amb els nomenaments dels assessors i càrrecs de confiança", explica.

"Gir de 180 graus"

El PSC de Girona assegura que cal donar una sacsejada i fer "un gir de 180 graus" amb les polítiques municipals en àmbits com la seguretat, els drets socials, el turisme o la cultura. Sílvia Paneque també subratlla que a Girona li cal un "govern fort" (actualment, JxCat governa amb nou dels 27 regidors).

La portaveu socialista precisa, però, que en cap cas està parlant de bastir una moció de censura –com havia proposat fa uns mesos- perquè ara "ja ens trobem en un altre escenari". Per al PSC, allò que cal és impulsar grans consensos en temes de ciutat i posar la "gestió del dia a dia" al centre de la política municipal.

"És a dir, podem convenir a reclamar a la Generalitat un nou Trueta, si situem Girona per davant de qualsevol altra qüestió d'àmbit nacional? O demanar a la Generalitat i a l'Estat que les propietats del Parc Científic i Tecnològic han de tenir un caràcter públic, per exemple?", subratlla la portaveu. I al costat d'això, el PSC de Girona també demana anar a la una per "emprendre grans reformes" com la de la plaça Catalunya, la de la carretera Barcelona, desencallar plans especials com el de la Devesa o demanar que es millori la xarxa elèctrica de la ciutat.

Plens "de tràmit"

Sílvia Paneque arriba a qualificar de "tràgica" la situació que viu la ciutat i lamenta que als plens municipals només s'hi aprovin punts "que tan sols arriben a ser de tràmit". "Ens trobem amb un govern que sembla que estigui en funcions", critica la portaveu del PSC. Per això, Paneque subratlla la necessitat de vèncer "la inacció" de JxCat i insisteix en reclamar que s'impulsi el consens en temes de ciutat.