Comencen les obres de la primera fase per rehabilitar la casa natal de Dalí a Figueres

Els treballs, valorats en 1,1 MEUR, serviran per reforçar l'estructura de l'edifici

Tret de sortida a la rehabilitació de la casa on va néixer Salvador Dalí. L'empresa adjudicatària ha començat els treballs de la primera fase d'obres aquesta setmana i la previsió és que la intervenció s'allargui durant un any. L'actuació, valorada en 1,1 MEUR, implicarà enderroca de parets, la reconstrucció de la coberta i tancaments i diverses intervencions a la planta baixa, l'entresòl i l'escala principal de l'edifici.

Després d'anys d'anuncis i 25 anys després de la seva adquisició, la reforma comença el camí per convertir l'espai en un centre d'interpretació de la figura del geni del surrealisme però també de la Figueres de l'època.

En total, la intervenció integral de l'immoble està valorada en uns 2,5 MEUR. El mes d'abril passat l'Ajuntament va anunciar una subvenció del fons Feder de gairebé 1,4 MEUR. Un injecció que, segons el consistori, cobrirà pràcticament la totalitat dels costos i que hauria de permetre enllaçar la primera i segona part dels treballs.

A banda d'aquesta aportació, l'ajuntament compta amb un ajut de la Diputació de 500.000 euros (dividits en dues anualitats i 250.000 euros més de l'estat espanyol. Les resta provindrà de les arques municipals.

L'alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, ha dit que és una "gran notícia" per a la ciutat" que li reportarà "molt" i ha destacat la feina feta pels successius govern municipals des que es va adquirir l'edifici, durant el mandat de Marià Lorca i Joan Armangué.