El curtmetratge 'La Culpa' inaugura avui el VI Festival Internacional de Curtmetratges Mas Sorrer

Durant tres dies es projectaran 28 curtmetratges de 17 països diferents, en l'edició més multicultural de totes

Enguany es van presentar més de 700 curtmetratges al Festival Internacional de Curtmetratges Mas Sorrer, però només 28 van ser els escollits per a ser projectats en aquesta edició. Entre els noms dels directors destaquen el de David Victori, autor d’un dels curtmetratges seleccionats per endur-se el premi al millor curt de l’any, que reparteix el Festival. 'La Culpa', la seva obra més llorejada i de la qual se’n sent més orgullós, va estrenar el passat octubre la secció oficial de Sitges i actualment es projecta en diversos festivals d’arreu del món. Victori no n’ha volgut avançar cap detall, però reconeix que li agradaria que als espectadors “els hi quedi gravat el penúltim pla de la pel·lícula”.

Com cada any, els gira-sols donaran la benvinguda a un públic que podrà gaudir de molt més que un cinema a la fresca- com l’han definit alguns-, amb una llarga llista de curts que provenen de 17 països, i parlats en 11 llengües diferents. Segons reconeix Victori, "en els moments que corren, on el model d’exhibició està en crisi, és un luxe poder gaudir d’una oferta tan variada com aquesta” i entén que "la gent demani més iniciatives d’aquest tipus”.

El Festival atorga quatre guardons que es repartiran diumenge, l’últim dia del Festival, al millor curtmetratge, al millor curt en català, a la millor interpretació i el premi del públic. Entre els membres del jurat que hauran de valorar les propostes d’enguany, hi ha cares tan conegudes del món de l’espectacle, com el periodista i crític de cinema Jaume Figueres, el director de la revista Fotogramas, Toni Ulled o l'actriu Nausicaa Bonin.

Aquesta edició comptarà, com cada any, amb la presència de nombroses cares conegudes del panorama artístic català, com Aina Clotet, Julio Manrique, Mónica López, David Selvas, Roger Comas, Laia Marull i Sergi López que no es volen perdre de tres intenses nits de cinema. Les sessions comencen a les deu de la nit, amb un aforament d’aproximadament 480 persones. L'entrada per una dia té un preu de 12 euros, però si es compra el paquet de les tres nits, el preu passa a ser de 25 euros.