Duran i Lleida celebra l'anunci de Zapatero dient que dóna estabilitat política i econòmica al país

CiU creu que amb el govern espanyol només tindrà temps "d'encarrilar una mica més" la participació de la Generalitat a l'Aeroport del Prat

"El millor és que aquesta decisió que pren Zapatero provoca certesa, que ens convé i molt", ha assegurat Josep Antoni Duran i Lleida que sosté que tenir una data per a les eleccions aportarà estabilitat tant política com econòmica al país. El portaveu de CiU al Congrés creu que és "bo" cara als mercats tenir un "horitzó clar" i ha recordat que la federació nacionalista fa temps que defensa que el mes de novembre és el millor per a celebrar les properes eleccions generals. 

Segons el parer de Duran i Lleida, fer eleccions més tard no hauria estat bo per al conjunt del país, però tampoc per al candidat socialista Alfredo Pérez Rubalcaba. Per això, veu interessos partidistes darrera la decisió de Zapatero perquè creu que només després de l'estiu hi podrà haver dades de lleugera millora econòmica gràcies a l'activitat turística i que això pot aportar rèdits electorals al PSOE. "Després només arribaran altra vegada males notícies", ha augurat.

"Discrepo força del balanç que ha fet Zapatero", ha afirmat Duran Lleida que assegura que el president del govern espanyol "no menteix però enganya" quan diu que ha fet les reformes que calia. Duran i Lleida ha recordat que és el mateix PSOE qui té paral·litzat el real decret llei de la negociació col·lectiva per por a perdre vots de l'esquerra. En aquest sentit, el portaveu de CiU al Congrés ha assegurat que "dubta" que donin suport al real decret llei que Zapatero vol aprovar abans d'acabar el mandat que afecta a la despesa farmacèutica. Duran i Lleida ha dit que defensa que cal reduir la despesa farmacèutica però no amb una proposta que posi en risc una indústria imprescindible per a Catalunya.

Amb el poc temps que queda, poc més de vint dies al setembre abans de dissoldre el Congrés, Duran i Lleida creu que l'executiu espanyol només tindrà temps com a molt de culminar la privatització d'Aena i, per tant, d'encarrilar una mica més el paper que segons l'acord de la comissió bilateral Estat-Generalitat ha de tenir el Govern en l'aeroport del Prat. "És un govern que ja té data de caducitat", ha recordat Duran i Lleida.