''Troia'' del Cor de Teatre arriba el 28 de setembre a l'Espai Ter de Torroella

L'obra es va estrenar al Temporada Alta l'any passat

L'Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) acollirà el proper dissabte 28 de setembre la representació de l'obra del Cor de Teatre, "Troia, una veritable odissea!" que arriba després de la gira iniciada posterior a l'estrena el festival Temporada Alta de l'any passat i i el seu pas pel Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

Aquest és un muntatge musical que representa els clàssics homèrics de 'La Ilíada' i 'L'Odissea'. David Costa i Joan Maria Segura són els directors d'aquest espectacle que explica tretze dels episodis més significatius d'aquests dos poemes èpics només a través de la veu cantada dels trenta intèrprets de Cor de Teatre.

També es tracta d'una obra plàstica, ja que els directors consideren important traslladar la bellesa inherent que hi ha en les paraules dels cants dels dos poemes a sobre l'escenari. Alhora és un espectacle musical, que a través de 'hits' de la música clàssica transmet emoció.

L'únic text parlat és un petit fragment pronunciat per Penèlope que introdueix l'obra, la resta forma part de les cançons i els arranjaments. Enfront de la dificultat d'explicar la història sense text, han decidit utilitzar el teatre visual i gestual, les coreografies, les lluites escèniques i la música. "Penso que és un espectacle que acaronarà tots els sentits, on cada gest té una nota musical assignada i cada acció teatral una frase musical. Per tant, crea una fusió inseparable, molt potent, molt plàstica i a l'abast per a tots els públics", explicava el codirector i guionista, David Costa el dia de la presentació.

Segura assegurava aleshores que 'Troia, una veritable odissea!' pot seduir tant als experts en els textos homèrics com a persones que no coneixen aquestes obres. "Fins i tot nens petits que poden venir a veure un espectacle d'aventures en una opció sense text", va puntualitzar el director escènic. "És molt pedagògic per qui es vulgui introduir en les obres literàries i musicals més imprescindibles", va afegir Costa.

L'espectacle donarà inici a les nou de la nit i encara queden entrades a la venda.