Figueres tindrà connexió Wifi a gairebé tota la ciutat amb 46 punts de cobertura

La xarxa permet gestionar altres serveis com ara la regulació de semàfors o la gestió de les videocàmeres de vigilància

El projecte permetrà dotar a la ciutat del servei de Wifi a "pràcticament tota la ciutat" i molt especialment a les places públiques d'indrets com el casc antic o el barri de Marca de l'Ham, segons paraules de l'alcalde Santi Vila, que ha assenyalat que és una "millora en la qualitat de l'oferta de serveis i atenció al ciutadà".

La instal·lació de la xarxa requereix la col·locació de dues antenes troncals a dos punts elevats de la ciutat -els estadis de Vilatenim i Albert Gurt- que reben el senyal i el distribueixen en un radi de dos quilòmetres fins a unes antenes wifi repartides en punts estratètigics. Concretament, se n'instal·laran un total de 46 -5 punts a la marca de l'Ham; 10 punts al centre històric, i 31 més a la resta de la ciutat-. Aquest és un "projecte ampliable" que "no entra en competència amb els proveïdors comercials" ja que es limita la banda ampla i la informació a la que es pot tenir accés, segons explica el gerent d'Urbanisme, Xavier Ludevid, durant la presentació que s'ha fet aquest dijous.

Altres serveis interns

A banda de la connexió d'Internet, la xarxa també permet gestionar altres serveis interns, com podria ser la regulació de semàfors en funció de l'horari, de pilones i també la gestió de videocàmeres de vigilància, entre d'altres. A través del wifi, Figueres "farà un salt determinant en el que s'anomena 'smart city'" -gestió intel·ligent de les ciutats-, ha declarat l'alcalde.

El projecte té un cost de 385.000 euros, dels quals 200.000 euros provenen dels plans d'intervenció integral del barri de Marca de l'Ham i el centre històric i els 185.000 euros de l'Ajuntament.