Trenta grups demostraran al popArb que Catalunya és una potència en música independent

Enguany hi debutarà el primer artista estranger, Will Johnson, col·laborant amb els Anímic

Gairebé trenta grups catalans –més el nord-americà Will Johnson- actuaran aquest mes de juny en la cinquena edició del popArb, un festival que consolidat que enguany aposta per dos escenaris 'grans', amb la voluntat d'enterrar definitivament la distinció entre caps de cartell i grups secundaris que incomodava a l'organització.

Però l'absència de jerarquies dins del cartell no va en detriment d'una programació de qualitat i formada per molts dels grups que integren, simbòlicament, la nova fornada del pop català. Mishima, Els Amics de les Arts, La Brigada, Maria Rodés, Sanjosex, Rosa Luxemburg o Anímic en són alguns exemples.

Altres grups que completen el festival són Joan Colomo, Sedaiós, Beat Beat!, Aias, Dj Miqui Puig –present gairebé en totes les edicions del certamen-, Dorian, Els Surfing Sirles, Fred i Son, Mujeres, Tarantula, The Pinker Tones, Txarly Brown, Very Polemo, Eneida Fever! Dj, Bradien i Xavier Ciurans.

Poques entrades i a preus raonables

popArb posa a la venda des d'aquest dijous només 2.000 entrades per cada un dels dies del festival -25 i 26 de juny-, en coherència amb la idea original d'apostar per un 'festival a mida', que fins ara els ha donat bons resultats. Amb raó, aquesta és ja la cinquena edició del certamen.

El criteri emprat per confeccionar el programa del popArb és, en paraules de Marc Lloret, quelcom més que el reflex dels gustos de l'organització. 'Cal que els grups funcionin en una seqüència', ha explicat Lloret, que és alhora organitzador i component de Mishima. 'Concebem la programació del festival com el repertori d'un gran concert, i per tant, no programem grups seguits que siguin massa semblants o que diguin les mateixes coses', ha detallat Lloret.

L'alcalde d'Arbúcies i responsable cultural de la Diputació de Girona, Roger Zamorano, s'ha desplaçat fins a Barcelona per assistir a la presentació del popArb. Zamorano ha destacat que, per a l'Ajuntament, el festival 'és una experiència molt bona i enriquidora', i ha remarcat la voluntat que aquest 'sigui útil' i no només un festival concebut a partir d'una proposta externa doncs, segons ha dit, 'que sempre ha comptat amb la implicació de les institucions i de la gent d'Arbúcies'.

Les entrades pel festival s'han posat a la venda aquest dijous a 45 euros l'abonament i 30 i 35 euros, respectivament, pel primer i segon dia.