La fiscalia manté la petició de 28 anys de presó per l'acusat de prostituir dones a l'N-II

El judici queda vist per a sentència

La fiscalia manté la petició de 28 anys de presó per al suposat líder d'una trama de proxenetes que enganyava dones d'origen búlgar per portar-les al país on les obligaven a exercir la prostitució a la carretera N-II a les comarques gironines.
L'acusat és l'únic membre de l'entramat que faltava per anar a judici perquè la mateixa Audiència ja va jutjar i condemnar els altres deu sospitosos el gener del 2017. La defensa de l'acusat demana l'absolució i sosté que el processat no era al país entre els anys 2008 i 2011, quan la Policia Nacional va alliberar tres víctimes. Entre elles hi havia una menor d'edat que va arribar al país amb 17 anys amb falses promeses de feina al sector de l'hostaleria.
 
La fiscalia sosté que durant el judici, que va començar dilluns a l'Audiència de Girona, ha quedat provat que l'acusat va enganyar i obligar a prostituir les tres víctimes entre els anys 2008 i 2011 dirigint la trama des de Bulgària. Per això, manté la petició de 28 anys de presó per tres delictes de tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual, un d'ells a menor d'edat per una víctima que tenia 17 anys quan va arribar al país des de Bulgària.

L'Audiència de Girona va condemnar els deu membres de la suposada trama a penes d'entre 1 any i 9 mesos de presó i 5 anys i 3 mesos per delictes de tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual i prostitució coactiva, en un dels casos d'una menor d'edat. Al judici, tots els integrants van reconèixer els fets pels quals els acusava la fiscalia, que va acabar retirant l'acusació de pertinença a organització criminal.

La defensa de l'acusat, encapçalada pel lletrat Joan Pere Zapata, demana l'absolució. El judici ha quedat vist per a sentència.