S'inaugura el Centre d'Innovació i Emprenedoria de Figueres

Servirà per ajudar a les pimes a col·laborar amb projectes relacionats amb productes i serveis innovadors

El programa 'Transversalis' té com a objectiu reforçar la integració transfronterera 'donant valor als aspectes complementaris en l'àmbit de les activitats econòmiques, de la innovació i del capital humà', segons ha destacat el director del CIE, Josep Tresserras. Participen en el programa les universitats de Girona, Lleida, Saragossa, Perpinyà, Andorra i Tolosa, a més de la Xarxa Vives d'Universitats i l'Ajuntament de Figueres.

El Centre d'Innovació i Emprenedoria promourà la 'cultura de la innovació' principalment entre el sector empresarial i els estudiants de postgraus i de màsters. Entre les accions que s'engeguen per a donar suport en innovació destaquen els programes formatius en la gestió operativa de la innovació i un programa de beques d'empresa per a alumnes de màster per afavorir la seva integració a les organitzacions.

El director del CIE de Figueres explica que es tracta 'd'estendre la cultura de la innovació', i 'ajudar a les pimes a col·laborar per fer projectes relacionats amb productes i serveis innovadors', i per una altra banda, 'inserir els estudiants de postgraus i màsters a empreses, per tal d'iniciar la seva activitat empresarial'.

Segons Tresserras el centre, que s'inclou dins el marc del projecte transfronterer 'Transversalis', pretén ser un punt de referència de la innovació i pretén crear un lligam entre institucions, empreses i universitats.

D'altra banda, el director del projecte transfronterer 'Transversalis', Elie Brugarolas, ha destacat que és el primer projecte d'aquest tipus a nivell de l'euroregió i ha remarcat que 'avui dia és important tenir aquesta xarxa de relacions' així com 'apostar per la innovació, una eina clau pel futur'.

El projecte compta amb un pressupost total de 2.700.000 euros i l'execució es farà durant tres anys, i finalitzarà el mes d'octubre de l'any 2012.

El Centre d'Innovació i Emprenedoria de Figueres està ubicat a la seu de la delegació de l'Alt Empordà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.