Ludovico Einaudi s'envolta de talent al festival de Porta Ferrada

El compositor italià va mostrar el seu treball d'experimentació amb sintetitzadors elèctrics

Ludovico Einaudi va obrir el seu concert d'ahir a la nit al festival de Porta Ferrada davant d'una platea que presentava poc més de mitja entrada amb els primers acords de "In Principio" amb el qual també dóna inici al seu darrer disc "Nightbook" publicat el 2009. Acompanyat per Robert Lippok al sintetitzador elèctric, Federico Mecozzi al violí i baix, Mauro Durant al violí i percussions, Antonio Leofreddi a la viola i Mattia Boschi al violoncel, Einaudi va articular el seu, fins avui, treball més poc convencional.

Per una vegada el piano va deixar de ser protagonista per donar pas a altres instruments que, mica en mica, introduïa amb "Lady Labirynth". El compositor va interpretar totes les cançons del nou àlbum pràcticament en el mateix ordre que apareixen al disc, deixant poc espai per a la sorpresa. Aquest fet però no va decebre al públic, que va rebre amb entusiasme cada una de les peces interpretades per l'italià que, a més, havia embellit amb la presència dels violins, guitarra, xilofons i violoncel.

Els assistents fanàtics de l'Einaudi més clàssic també van tenir la seva recompensa al final del concert quan va interpretar tres peces dels seus dos àlbums més populars: "I Giorni" i "Una Mattina". Fou en aquell moment que es va quedar realment sol damunt de l'escenari per regalar un medley de "Stella del Mattino" i "I Giorni" per rematar la vetllada amb "Nuvole Bianche"