L'Escala aprova derivar la recollida d'animals a la gossera de Figueres en un ple tens i crispat

Un centenar de persones s'han manifestat davant el consistori

L'Ajuntament de l'Escala (Alt Empordà) ha aprovat avui en el transcurs d'un ple carregat de tensió i crispació el conveni que ha de permetre derivar la recollida d'animals del carrer a la gossera de Figueres a través de la gestió del Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

El resultat de la votació ha estat de deu vots favorables (PSC), tres abstencions (JxCAT i Gent de l'Escala) i tres vots en contra (ERC). La votació s'ha produït després de moments de tensió en que diverses persones presents a la sala de plens han mostrat la seva disconformitat al conveni durant el debat. Fou aleshores quan agents de la Policia Local han acompanyat als manifestants fins a la sortida, expulsant-los del ple.

Minuts abans de començar el ple, un centenar de persones ja s'havien manifestat a l'entrada de consistori demanant que no s'aprovés el conveni. Un dels principals opositors ha estat l'Associació Protectora d'Animals l'Anxova Peluda, que fa alertar de la possible aprovació fa una setmana.

L'entitat recorda que des que es va crear fa sis anys ha "vetllat" per "evitar" que els animals acabin en la protectora de Figueres, que acumula "molts anys de denúncies per mala gestió i de condicions indignes" per als gossos. En un comunicat, asseguraven que mai han rebut cap ajut "ni econòmic ni material" de l'administració i que, a principis d'any, van mantenir una reunió amb l'equip de govern per intentar formalitzar un acord per poder prestar el servei però diuen que el consistori no s'hi ha tornat a posar en contacte.
 
L'entitat assegurava que a la trobada amb l'Ajuntament es va acordar valorar la inversió que s'hauria de fer per proveir amb entre cinc i sis gàbies en un terreny per poder fer la seva activitat. Una inversió que xifren en uns 12.000 euros, "el mateix import que es destina a un any de conveni amb el Consell Comarcal". Malgrat això, afirmaven que no han obtingut resposta i que, per contra, el consistori ha decidit tirar endavant l'acord amb el Consell perquè sigui la protectora de Figueres que ho assumeixi.

"Des de l’entitat es vol deixar clar que, en cap cas, s’ha demanat mai cap subvenció per a cobrar sous o lucrar-se amb la feina que, consideren, ha de seguir essent voluntària", insisteixen al comunicat. En aquest sentit, recorden que recullen una mitjana d'entre 200 i 230 gossos l'any i que gestionen adopcions per a tots ells. "Per norma general, mai passen més de tres mesos sense ser adoptats", remarquen.

Amb tot, consideren que la decisió municipal "va en contra d'un tracte just i humanitari cap als animals sense llar i menysprea la feina de les entitats locals".