Front comú dels alcaldes de l'Alt Empordà per lluitar contra els problemes de seguretat

Des de la Jonquera proposen una junta de seguretat conjunta

Front comú dels alcaldes de l'Alt Empordà per combatre els problemes de seguretat a la comarca. Arran del tiroteig de Figueres de la setmana passada, l'alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, ha demanat al Consell d'Alcaldes que s'ha celebrat aquest dilluns a la tarda fixar una estratègia conjunta per combatre-ho.

La proposta que s'ha posat sobre la taula i que ha comptat amb els consens dels batlles ha estat la creació d'un grup de treball per abordar aquesta problemàtica. "L'espai" de treball estarà obert a tots els representants municipals i no només debatrà assumptes relacionats amb el tràfic i cultiu de droga sinó que també s'hi inclouran altres casuístiques com el top manta o problemes que es produeixen en festes majors.

La presidenta del Consell Comarcal, Sònia Martínez, ha dit que s'ha optat per aquesta figura perquè és un tema que requereix temps i tota l'atenció i que, per tant, no es pot abordar en un consell d'alcaldes convencional.

Més recursos

Martínez i Lladó també han reclamat a les administracions i als cossos policials més recursos per poder afrontar els fets delictius que pateixen per la seva situació fronterera. "Sovint ens sentim oblidats i sembla que no se li dona la importància que té a aquesta frontera", ha insistit Martínez, que també és alcaldessa de la Jonquera.

Junta de seguretat conjunta

En aquest sentit, els dos municipis han acordat celebrar una junta de seguretat conjunta, precisament, per debatre i intentar resoldre les problemàtiques comunes que tenen. De moment, Figueres n'ha convocat una d'urgència per aquest dijous al matí per tractar el tiroteig que hi va haver la setmana passada a l'avinguda Vilallonga.

El tiroteig a Figueres

Els fets van passar dijous a la nit en aquest punt, just a tocar del pas a nivell del tren. Un grup d'entre quatre i cinc persones va obrir foc contra diverses persones. Almenys un dels sospitosos –encara pendents de localitzar- portava una arma llarga. Després de ferir tres persones, els atacants van marxar en cotxe fins a la zona comercial de Vilatenim, on van abandonar el BMW que conduïen i van fugir en direcció Roses amb un Renault Clio.

La principal hipòtesi amb la qual treballen els investigadors és que es tracti d'una revenja pel control del tràfic de drogues. Lladó ha dit que el cas continua sota investigació policial.