500 persones es manifesten a Arbúcies contra la supressió d'urgències i el servei d'ambulància

L'alcalde ha destacat la importància de la manifestació assenyalant que "ens dóna escalf i ens segueix esperonant per seguir lluitant"

També la Plataforma pel manteniment de les urgències al CAP d'Arbúcies ha avisat que se seguiran fent accions durant l'agost i que no pensa renunciar "davant la política de retallades consumades del Departament de Salut".

La manifestació ha finalitzat a la Plaça de la Vila amb la lectura del manifest 'Stop retallades socials', en què s'ha denunciat l'agrupació dels serveis d'urgències en un Punt d'atenció continuada (PAC) a Santa Coloma de Farners que englobaria les Arbúcies, Sant Hilari, Breda, Hostalric, Santa Coloma, Vilobí, Sils, Vidreres, Anglès i La Cellera, és a dir una extensió de més de 663 quilòmetres quadrats i 32.000 habitants censats, població que segons s'ha alertat en el manifest els caps de setmana pot superar les 40.000 persones. 

A més, es tracta d'un territori "amb unes característiques geogràfiques especials de carreteres secundàries o amb molts revolts, hiverns sovint amb glaç, segones residències amb grans urbanitzacions, cases de colònies i de pagès i envelliment important de la població per l'arribada de jubilats de les ciutats que vénen a viure en segones residències".

A banda d'aquesta manifestació, la mobilització també ha estat institucional, ja que l'Ajuntament va aprovar per unanimitat una moció pel manteniment dels serveis sanitaris. A més, es van recollir més de 2.000 firmes.