USOC celebra la sanció a Ryanair per vulnerar el dret de vaga dels treballadors

Treball ha multat l'aerolínia amb 44.000 euros

El sindicat USOC ha celebrat aquest dilluns que la Generalitat hagi imposat una sanció de 44.000 euros a Ryanair per haver vulnerat el dret de vaga dels treballadors i obstruir l'activitat dels inspectors.
En un comunicat, la secretària de Comunicació d'USO, Lídia Arasanz, ha explicat que confia que s'exigeixi a l'aerolínia "un mínim respecte al dret de vaga i que l'actuació Inspectora durant les convocatòries d'aturades constati tots els incompliments de la companyia irlandesa". Representants del sindicat van denunciar la vulneració dels drets dels treballadors per part de la companyia en una reunió amb la Generalitat. En aquell moment, USOC va criticar la Generalitat per la seva activitat "sorprenentment passiva" en no sancionar Ryanair.
 
"Cal trobar una alternativa per evitar el tancament de la base de Girona i evitar la pèrdua de llocs de treball a l'aeroport de Girona i esperem que la Generalitat treballi en aquestes solucions", ha afegit el coordinador d'acció sindical d'USOC, Àngel Garrido.

La proposta de sanció de la Inspecció de Treball contempla 24.000 euros per vulneració de dret de vaga i 20.000 per obstrucció de l'activitat inspectora. Un cop fet aquesta proposta, la companyia pot recórrer davant del Departament de Treball i, si ho fa, aquest analitzarà els seus arguments. En cas que no hi hagi recurs, Treball executarà la sanció.