El Festival de Poesia de l'Empordà '11 agermana la poesia amb la música

El Poemestiu aplega, per primera vegada a Catalunya, divuit poetes i tres músics en un festival

El paisatge mediterrani de l'Empordà ha servit d'inspiració a grans poetes catalans com Jordi Pla, qui coneixia bé els racons pedregosos del Cap de Creus i els xiscles capritxosos de la tramuntana. El Festival de Poesia Poemestiu que se celebrarà per primer cop del 29 de juliol al 19 d'agost a Navata, Castelló d'Empúries, Darnius i Palamós, aprofita aquestes localitats com a element clau per al recital. "L'ambient impressionant farà que la poesia entri al públic" va afirmar el director del Poemestiu, Daniel Ruiz-Trillo. Els quatre espectacles seran diferents però mantindran la música com a fil conductor, de la mà del pianista de jazz i poeta, Jep, Esther i el guitarrista Albert Cuevas.

La idea del Poemestiu va sorgir per la gran acceptació que ha tingut el grup de poetes als recitals. Van decidir organitzar un festival de poesia als municipis empordanesos als quals pertanyen membres com Quim Ponsa de Navata, Sònia Serrabao de Palamós, Teresa Bosch de Castelló d'Empúries o Pau Llosa de Darnius, entre d'altres. Per fer el Festival possible s'han autofinançat per oferir la poesia de forma gratuïta. Perquè com va dir Daniel Ruiz: "La poesia forma part de la condició humana" i considera que "no s'ha de pagar per escoltar poesia". Per això, de cara a altres anys seguirà mantenint el festival gratuït però també buscarà més publicitat pel Poemestiu.

"El blog va començar amb quinze poetes i ara ja som 50", l'editor del Festival de Poesia de l'Empordà va mostrar-se molt content amb el format digital per la facilitat d'arribar a tothom. Va comentar que la web rep visites de catalans que viuen a altres països amb l'enyorança de llegir poesia en la seva llengua. Tot i que els poetes que formen part del versos.cat són noms reconeguts que han publicat llibres i han participat en recitals de poesia, el blog també obre les portes als joves poetes catalans que comencen al món literari per oferir-los una plataforma de difusió.