Una renovada Cindy Lauper interpreta amb força els clàssics del 'blues' a la Porta Ferrada

Sant Feliu de Guíxols és l'única parada que fa a Catalunya en la seva gira europea

La novaiorquesa ha demostrat als assistents que encara té coses a dir en el món de la música i ho ha fet submergint-se en els ritmes del blues, de la mà de clàssics com 'Wild women don't have de blues', 'Just your fool', 'Don't cry no more' o 'Rollin and Tumblin' del seu últim treball. Un disc enregistrat el 2010 amb la col·laboració d'artistes reconeguts com B.B.King, Jonny Lang, Allen Toussaint, Ann Peebles i Charlie Musselwhite.

Lauper ha demostrat un cop més la seva capacitat de reinventar-se amb nous reptes musicals, després de més de 25 anys trepitjant els escenaris i amb vendes mundials rècord, de més de 30 milions. Durant el concert, ha demostrat com la seva veu aguda pot vestir també ritmes de blues amb temes que tenen molta força i que acostumen a estar interpretats per veus greus. I ho ha fet acompanyada d'un piano (Stephen Gaboury Sr.); el baix (William Wittman); la guitarra (Kirk Fletcher); l'orgue (Archie Turner), el bateria (Orris Warner) i l'arpa (Charles Musselwhite).

'Memphis Blues' és el seu onzè treball d'una carrera que va començar els anys 80 com a ídol juvenil del pop amb cançons que han esdevingut clàssics com ara 'Time after time' o 'Girls just want to have fun'. Des de llavors, ha continuat una carrera polifacètica, també com a escriptora i actriu, que ha aprofitat per defensar la comunitat gai, lesbiana i de transexuals.

La seva gira europea continua aquest estiu. Madrid i Sant Sebastià són les dues parades immediates, els dies 24 i 25 de juliol.