El Congrés Nacional d'ERC se celebrarà a Girona i comptarà amb uns 2.000 militants

ERC aposta per la 'R' de republicana

El Congrés Nacional d'ERC, que servirà per escollir la nova presidència del partit, se celebrarà finalment a Girona. Aquest ha estat un dels principals acords presos pel Consell Nacional d'Esquerra que s'ha celebrat aquest dissabte a la seu de Barcelona. La candidatura encapçalada per l'eurodiputat i alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, és l'única que ha presentat els avals necessaris per ser el relleu de la cúpula actual.

D'altra banda, el Consell Nacional també ha aprovat amb 94 vots favorables i 8 vots en blanc el reglament per escollir el candidat a les pròximes eleccions espanyoles, un procés que ha de culminar al Consell Nacional del pròxim 3 de setembre.

El Consell Nacional, d'altra banda, ha donat compte del document de bases de la futura ponència
política i de la reforma dels estatuts del partit. Pel que fa als nous estatuts, el portaveu ha explicat que representen una reforma en què destaquen els criteris de "flexibilitat i desburocratització". En el mateix sentit, ha assegurat que "dónen un marge de maniobra més ampli a la Catalunya Nord, Les Illes o el País Valencià". L'objectiu és que aquests territoris puguin fer una línia política més adaptada a la seva realitat.

R de republicana
Llorente també ha explicat que el Consell Nacional ha donat suport al "document esborrany" de la ponència política. Segons els portaveu, es tracta d'un text que posa l'èmfasi en la "r" de republicanisme, atès que en l'actual situació cal reivindicar els valors de la "transparència, la democràcia i la honestedat".

De totes formes, ha dit que la ponència és poc acotada perquè la nova direcció tingui prou marge de maniobra per prendre les seves pròpies decisions. Precisament aquest dissabte, s'ha obert el termini per presentar esmenes per part dels consellers nacionals tant a la ponència política com als estatuts, procés que s'acabarà al Consell nacional de setembre.