La Diputació estalviarà en quatre anys 2,5 milions d'euros en càrrecs de confiança i sous

S'acorda abaixar el sou del president un 20% i un 12% el dels vicepresidents

L'ens preveu estalviar en quatre anys 2,5 milions d'euros en càrrecs de confiança i sous. Això suposarà una reducció del 21% del pressupost que durant l'anterior mandat va destinar-se a pagar aquest sous. En aquest sentit, la corporació passar de tenir 35 càrrecs de confiança, a tenir-ne 25, el que permet estalviar gairebé 2 milions d'euros. El mig milió restant prové de la rebaixa de sous dels diputats. El president de l'òrgan de govern, Jaume Torramadé, passa de cobrar 98.000 euros bruts l'any a 79.000, el que suposa una reducció del 20%, i els vicepresidents passen de 70.000 a 62.000, un 12% menys.

La Diputació de Girona també redueix de 5 a 3 les vicepresidències, i ara les assumeixen Xavier Soy, Miquel Noguer i Miquel Calm. De la mateixa manera es redueixen les àrees que passen de cinc que n'hi havia abans a tres en aquest mandat, i l'estructura queda dividida en la delegació de Cooperació Local, Cultural i Acció Socials, que presideix Soy; la delegació de Règim Econòmica i Noves Tecnologia, presidida per Noguer i la d'Acció Territorial, que l'assumeix Calm. També es redueixen de 13 a 10 les dedicacions exclusives.

En aquest sentit, el president de la corporació ha agraït a tots els diputats la "predisposició i la voluntat" d'aplicar una rebaixa. "S'ha entès la petició del Govern de disminuir tant amb assignacions econòmiques com en número de càrrec de lliure disposició", ha remarcat Torramadé.

Segons ha apuntat, durant el passat mandat no era el moment "oportú" per fer-ho, ja que "es va començar d'una manera i calia acabar de la mateixa forma". Torramadé ha assegurat que les eleccions van ser el punt d'inflexió i que amb la nova corporació "era el moment per repensar-s'ho tot".

El president de l'ens ha subratllat la intenció de reduir la despesa, i destinar els diners a ajudar als ajuntaments. "Ells són els que han de rebre la nostra ajuda", ha assenyalat. El ple de cartipàs d'aquest divendres ha durat poc menys de mitja hora i tots els punts s'han aprovat per unanimitat.