La CUP vol que Girona es declari ciutat per la diversitat sexual i contra l'homofòbia

En el primer ple ordinari, el nou grup a l'Ajuntament presenta fins a tres mocions

El nou grup municipal a l'Ajuntament de Girona, la CUP, presenta fins a tres mocions en el primer ple ordinari. La primera per declarar Girona ciutat per a la diversitat sexual i contra l'homofòbia. La CUP proposa crear el Consell local per a l'alliberament lèsbic, gai i transsexual (LGT), on hi participin diverses institucions de l'administració pública, així com organitzacions per a l'alliberament LGT.

En aquest sentit, també demanen que les biblioteques de la ciutat ampliïn el fons bibliogràfic i de revistes d'aquest àmbit. També proposen que el consistori garanteixi protocols dins la policia local per casos d'homofòbia, i que el consistori potenciï espais d'oci no consumista on aquest col·lectiu es pugui expressar lliurement.

Plens participatius i suport als treballadors del Trueta

La segona moció, que presenten conjuntament amb el grup municipal d'ICV-EUiA, és per iniciar un procés de modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM), perquè els plens municipals sigui un espai participatiu i obert a la ciutadania. I la tercera moció és la proposta que el consistori faci una declaració de suport a la mobilització dels treballadors de l'Hospital Josep Trueta, i, al mateix temps, que expressi el seu rebuig a qualsevol retallades que afecti el servei públic del centre sanitari.