ERC reclama al Govern terminis per una nova comissaria conjunta a Llançà i Portbou

Actualment només hi ha una oficina dels Mossos d'Esquadra a Llançà que està oberta durant els mesos d'estius

La demarcació de Girona actualment té 9 comissaries arreu del territori i 10 oficines policials, una de les quals situada al municipi de Llançà, però que només està oberta durant els mesos d'estiu. ERC assegura que de manera "reiterada" els municipis fronterers amb França han reivindicat una major presència policial pel "volum d'inseguretat ciutadana" que hi ha la zona. Segons la formació republicana, una de les causes és l'estació de tren de Portbou, que pel fet de ser una estació terminal per a trens catalans i francesos que no tenen correspondència horària, fa que sovint hi hagi persones que causes problemes al municipi.

ERC apunta que l'oficina policial de Llançà només està oberta durant el període estival, i que quan està tancada el servei l'han de fer les patrulles dels Mossos de Figueres i de Roses. Aquest fet, provoca, segons diuen, que l'arribada a Portbou sigui d'entre 40 a 60 minuts, un temps "massa excessiu" per poder atendre els problemes de seguretat ciutadana que hi ha.

Per aquest motiu, el diputat de la formació republicana, Pere Bosch, presentarà una proposta de resolució al Parlament de Catalunya perquè insti al Govern a fer un projecte amb terminis clars per a la creació d'una nova comissaria conjunta a Portbou i a Llançà. "Aquestes demandes han estat sempre l'augment de les dotacions de Mossos d'Esquadra en aquesta zona i això pot passar, considerem, per la creació d'una nova comissaria dels Mossos d'Esquadra conjunta entre Llançà i Portbou, i la corresponent dotació de mitjans tècnics i humans", ha subratllat Bosch.