Troben més de 700 plantes de marihuana en dos domicilis de Vilanova de la Muga i Vilafant

La policia ha detingut dues persones per tràfic de drogues

Les detencions es van dur a terme els dies 12 i 13 de juliol. Mossos de la comissaria de Figueres van tenir coneixement que en un domicili de Vilafant (Alt Empordà) hi podria haver una petita plantació de marihuana. En arribar a la casa, ja van notar l'olor característica d'aquesta droga. Després d'identificar el propietari de l'immoble, Antonio P.P, de 50 anys, van entrar dins l'habitatge i van comprovar que, en una terrassa, hi havia una plantació de marihuana amb un sistema de reg automàtic.

Els mossos, a més, van trobar en el garatge una altra plantació molt més gran que disposava de mecanismes d'extracció d'aire i d'enllumenat per a la millora del creixement de les plantes. En total es van trobar més de 466 plantes en aquest domicili. Per això van detenir Antonio P.P, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

241 plantes a una casa de Vilanova de la Muga

L'endemà, 13 de juliol, els agents del mossos de Figueres van saber que en un domicili del nucli de la nucli de Vilanova de la Muga, que pertany a Peralada (Alt Empordà), també hi podria haver una altra plantació de marihuana.

Quan van arribar al lloc, ja des de fora la casa, els agents van poder comprovar la forta olor de la droga i un soroll que podria ser del sistema de refrigeració. A més, van identificar dos tubs de plàstic que expulsaven aire i dels quals sortia la fortor de l'olor de les plantes.

Els mossos, després que el llogater de la casa, Pedro P.B, de 50 anys i veí de Peralada, els deixés passar, van poder accedir dins de l'habitatge, on van localitzar 241 plantes repartides en les habitacions dels dos pisos de la casa.

En aquest cas els policies també van trobar uns sistemes de ventilació i d'enllumenat destinats al millor creixement de la planta i un seguit de rams de marihuana penjats d'un fil que s'estaven assecant i, per això, van procedir a la detenció de Pedro P.B.

Els detinguts estan acusats d'un delicte contra la seguretat pública per tràfic de drogues. Cap dels dos té antecedents i hauran de comparèixer davant del l'autoritat judicial de Figueres quan siguin requerits.