La façana nord de la Catedral de Girona ja llueix el vitrall abstracte de l'artista irlandès Sean Scully

L'obertura del finestral posa punt final a la restauració de la cara més deteriorada del temple però encara no hi ha solució per a l'orgue

El finestral només tenia la meitat de la traceria interior feta i l'obertura estava completament tapiada amb pedra per l'interior i maó per l'exterior, per això ha calgut obrir el finestral cec, completar-ne la traceria i instal·lar el nou vitrall. El disseny de Sean Scully, que ha cedit gratuïtament, no té simbologia religiosa. L'artista ha explicat que encara que no sigui una obra litúrgica sí que és profundament espiritual perquè ha buscat la manera de transmetre aquesta idea a través dels colors.

De fet, Scully ha explicat que va estar durant molt temps donant voltes a com transmetre aquesta idea i no se'n sortia fins que finalment va trobar un quadre que havia fet 40 anys abans. "Era perfecte, i havia estat 40 anys adormit", ha detallat Scully. El bisbe Francesc Pardo ha assegurat que avui en dia és una bona idea no fer un vitrall amb simbologia religiosa perquè podia suscitar polèmica i, en canvi, aquesta obra no pot despertar malestar i en canvi transmet idea de serenor i bellesa a la Catedral.

"És un encert perquè la Catedral està embolcallada d'una simfonia de colors i aquest vitrall ha tingut l'encert de reproduir els colors que dominen als altres vitralls", ha opinat el bisbe. Amb la benedicció del vitrall aquest dimecres han posat punt final a la restauració de la façana nord de la Catedral de Girona.

Façana nord, vitrall, baldaquí, la reforma del presbiteri però encara no està tota la feina acabada a la Catedral de Girona, queda pendent solucionar l'emplaçament per a l'orgue per recuperar la visual de tota la nau. El bisbe ha explicat que encara no hi ha cap solució perquè hi ha "una colla de factors" que ho compliquen com són trobar un lloc adequat per a l'orgue, trobar la manera d'assumir el cost que suposa i tot això tenint en compte que a hores d'ara encara no tenen definit quin tipus d'orgue hi ha d'haver. El que sí que faran, ha definit Francesc Pardo, és començar un estudi sobre l'emplaçament de l'orgue.