Girona estudia com evitar més atacs vandàlics a l'ascensor que uneix Vista Alegre i les Pedreres

Porta sense funcionar des del 23 d'agost

Un equip tècnic de l'Ajuntament de Girona està estudiant com evitar nous atacs vandàlics a l'ascensor que uneix els barris de Vista Alegre-Carme amb Pedreres-Fora Muralla després que el passat 23 d'agost sofrís un nou incident que l'ha deixat inutilitzat des d'aleshores.

L'equipament, que es va inaugurar el 25 d'octubre del 2016, ha rebut d'ençà dos atacs que l'han deixat fora de combat. El primer va tenir lloc a principis de juny d'aquest any que el va deixar pràcticament dos mesos sense funcionar. Inicialment es va parlar d'una avaria a nivell mecànic però en realitat fou obra d'una bretolada. La segona va ser fruit del trencament de les portes de vidre a cops de pedra per part d'uns desconeguts.

Des del consistori asseguren que estan treballant per evitar nous atacs i encara no hi ha data prevista perquè es porti a terme la reparació i posada en funcionament.

El passatge dels Picapedrers és la via més directa que comunica, a peu, el parc de Vista Alegre i la zona de l’Institut Jaume Vicens Vives i l’Escola Annexa-Joan Puigbert. El projecte de l’ascensor té en compte el manteniment dels itineraris de vianants existents actualment, entre els quals destaca l’escala construïda fa uns anys que possibilita salvar el desnivell de 16 metres que hi ha entre els dos extrems.

Aquest va ser el projecte al qual els dos barris van proposar destinar la quantitat que tenien assignada per als pressupostos participats del 2014 i part de la del 2015, un total de 120.000 euros que incloïen, entre altres, l’adjudicació de les obres d’instal·lació de l’ascensor públic, que es va fer el desembre del 2015 a l’empresa Citylift SA per un import de 113.092’87 euros (IVA inclòs).