Girona afirma que l'interès pel rodatge de Joc de Trons es manté entre els turistes

Gloria Plana subratlla que han creat activitats específiques lligades a la sèrie

Les dades de les consultes sobre Jocs de Trons fetes pels visitants a l'oficina de turisme de Girona reflecteixen que l'interès es "manté" des que la ciutat va acollir el rodatge de la sèrie, fa quatre anys. L'any 2016 hi van haver 836 consultes, el 2017 948 (l'any que se'n van registrar més) , el 2018, 832, i des de principi de 2019 n'hi ha hagut 848. "Hi ha hagut un equilibri que s'ha mantingut des que es va emetre la temporada 6 de la sèrie fins ara", ha afirmat la tinenta d'alcaldia de promoció econòmica, Glòria Plana.

Quatre anys després, però, els hotelers i els guies turístics lamenten que no s'ha sabut treure el rendiment econòmic que podrien haver aconseguit gràcies al rodatge d'una sèrie que va tenir un gran impacte mundial.

L'equip de govern de Girona subratlla que han impulsat diverses accions per promoure que la ciutat va ser plató de Joc de Trons entre els visitants. Segons detalla Plana, han fet visites guiades específicament sobre la sèrie, han elaborat marxandatge i han editat un mapa que casa el plànol del barri vell amb les imatges de la sèrie.

Per això, defensa que des de l'Ajuntament han "aprofitat" la projecció que va donar el rodatge. A més, la tinenta d'alcaldia també destaca que des de l'àmbit privat hi ha hagut restauradors que han impulsat iniciatives pròpies, elaborant plats inspirats en la sèrie o, en el cas de Jordi Roca, el gelat de la mà de Jaime Lannister. "Nosaltres ho hem impulsat però després cada establiment ha fet el que ha cregut oportú", ha exposat Plana.