El cap dels Mossos a Girona lamenta que encara hi hagi joves que surtin de nit armats

Belenguer considera que la pressió policial és imprescindible perquè el jovent deixi de portar armes i no es produeixin casos com el de Lloret

El cap dels Mossos a Girona ha recordat que el cas del crim de Lloret de Mar (Selva) es troba sota secret de sumari i que, per tant, no poden donar detalls de la investigació. "En grup d'homicidis de Girona està treballant amb gran energia i gran dedicació i hi confio plenament", s'ha limitat a dir.

Belenguer ha reflexionat entorn la importància de retirar les armes del carrer. "El cas de Lloret de Mar és un exemple magnífic de com d'important és que la policia treballi per tal de retirar de la circulació les armes blanques i d'altres objectes perillosos", ha dit durant la presentació del balanç del dispositiu 'Snoopy' que ha controlat durant cinc dies zones d'oci de Girona per tal de detectar conductors beguts o drogats o armes als cotxes. De fet, Belenguer ha explicat que aquesta any, malgrat que s'han destinat un 25% més d'efectius al dispositiu, s'ha reduït a la meitat el comís d'armes.

Malgrat aquesta reducció, el comissari ha reconegut que encara enxampen joves que surten de nit armats i ha dit que és molt important retirar aquestes armes de la circulació. "Encara hi ha joves que surten armats, tot i que menys", ha lamentat mentre que ha dit que la policia ha de "controlar i sancionar" els joves perquè no duguin armes i evitar casos com els de Lloret.

El comissari ha donat suport a l'alcalde de Lloret, Romà Codina, que després del crim va lamentar la mort del jove i va qualificar-la de "fet aïllat" que era "difícil d'evitar". Belenguer considera que la única manera d'evitar aquestes morts seria posar una patrulla a cada cantonada, un fet que no és possible, ha recordat, pel nombre d'efectius que hi ha a la regió policial.