Dispositiu Snoopy: uns 240 denunciats per portar drogues o armes i 65 alcoholèmies positives

Augmenten les persones que condueixen sota els efectes de l'alcohol i les que es neguen a fer el control d'alcoholèmia

El cap de Trànsit a Girona, Pedro Castrejón, ha explicat que durant els quatre dies de dispositiu han trobat que 65 conductors han donat positiu en les proves d'alcoholèmia i que, per tant, conduïen amb una taxa d'alcohol superior a la permesa. Aquesta dada és molt superior a la de, per exemple, l'Snoopy del 2007 quan van donar positiu 17 conductors. El 2008, el darrer any que s'havia fet el dispositiu, en van ser 45. Castrejón ha fet una crida a la prudència dels conductors i recorda que és molt perillós conduir sota els efectes de l'alcohol.

Una altra conducta que ha augmentat és la dels conductors que es neguen a fer el control d'alcoholèmia. Hi ha hagut 5 conductors que s'han negat a bufar. Castrejón ha recordat que no fer la prova no comporta cap benefici al conductor sinó tot el contrari perquè negar-s'hi està considerat un delicte. Durant els quatre dies de dispositiu han detingut set persones per assumptes relacionats amb el trànsit, cinc per donar una taxa d'alcohol penal en els controls, un per negar-se a fer les proves i un altre per conducció temerària.

En total, en el dispositiu Snoopy han detingut 26 persones, entre les quals hi ha un detingut per tràfic de drogues, nou per lesions, quatre per atemptat a agents de l'autoritat i tres per falsificacions de document públic. Pel que fa als denunciats per droga, 85 eren per haixix, 10 per drogues sintètiques i 104 per marihuana.

Belenguer ha explicat que les persones que anaven armades eren majoritàriament joves i duien un munició de foc, 13 armes blanques, 2 punys americans, 15 pals de grans dimensions i set esprais. Tot i això, Belenguer ha explicat que amb els mateixos dies i el mateix nombre d'efectius han trobat menys drogues i armes i considera que és perquè les persones saben que hi ha controls habituals i "s'ho pensen dues vegades" abans de sortir de casa amb drogues o armes.

En el dispositiu han identificat 1.742 persones, han escorcollat 689 vehicles, han fet 417 denúncies per diverses infraccions i han proposat retirar 764 punts de carnet de conduir.