Dues entitats magrebines de Salt compren terrenys per construir una mesquita

Torramadé retreu a l'exalcaldessa que no informés el ple i Pineda considera de "mal gust" utilitzar aquesta informació per perjudicar-la

El primer ple ordinari del mandat ha estat tens amb enfrontaments dialèctics entre l'alcalde, Jaume Torramadé (CiU), i l'exalcaldessa Iolanda Pineda (PSC) en l'apartat de precs i pregunta. Pineda li ha retret a Torramadé que contribueixi a difondre una mentida perquè no ha eliminat del seu mur de Facebook un enllaç que algú li havia penjat a una notícia falsa. La informació deia que Pineda, mentre estava al capdavant del govern municipal, havia autoritzat la construcció de la mesquita salafista més gran d'Europa.

Torramadé s'ha compromès a revisar el seu mur i eliminar allò que no sigui correcte, però ha retret a l'exalcaldessa que no informés al ple de la compra, el mes de març, d'uns terrenys per construir-hi una mesquita. Segons l'alcalde, els terrenys estan al polígon industrial de Torremirona i les dues entitats ja tenen via lliure per construir el centre de culte perquè també tenen el certificat de compatibilitat urbanística per a usos religiosos. "Si sap que una associació islàmica ha comprat terrenys i demana el certificat per a ús religiós no pensarà que pensen fer-hi una pista de 'paintball'", ha afirmat l'alcalde que li ha retret a Pineda que no n'informés l'oposició.

Iolanda Pineda considera que és de "mal gust" utilitzar aquesta informació contra seva i ha recordat que van modificar el planejament general per poder eliminar les mesquites i els centres de culte del centre de la població i donar una alternativa a la zona on menys destorbés els veïns. "I ho hem aconseguit", ha assegurat la portaveu socialista que diu que no ha de portar al ple una compraventa de terrenys entre particulars perquè és una operació privada. Finalment, li ha recordat a Torramadé que les quatre mesquites que hi ha Salt les va autoritzar ell mateix quan governava.