Pessimisme sindical davant l'eliminació de barracons a les escoles gironines

No creuen que es faci efectiu ni a curt ni a mitjà termini

Malgrat que la voluntat del Departament d'Educació és deixar de veure barracons en els centres de les comarques gironines, USTEC-STEs creu que això no passarà. De fet, el sindicat calcula que hi ha casos de tres generacions de germans que han passat tota la seva educació en aquests espais. El seu portaveu, Xavier Díez, alerta que hi ha un 10% de centres de la demarcació on tots els alumnes estudiaran en mòduls prefabricats.

El problema, segons Díez, ha estat la "mala planificació" que hi ha per part del Departament. En aquest sentit, el portaveu explica que fa deu anys van fer arribar un informe sobre la necessitat de construir nous instituts a les comarques gironines. "Aleshores no ens van fer cas, i ara tenim aquesta gran quantitat de barracons", ha lamentat Díez.

El portaveu carrega contra Educació perquè, considera, que "intenta apagar els incendis de la mala planificació amb l'extintor dels barracons". Per això, ha demanat que es "posi remei" malgrat pensi que caldrien uns deu anys si s'hi posen ara.

Escèptics amb els Institut-escola

Un altre punt de discrepància amb Educació és en "les bonances" que representen els instituts-escola, com a model a les comarques gironines. USTEC reconeix que en alguns casos poden resoldre les "casuístiques" d'algunes localitats, però assegura que caldria un estudi més acurat per saber si realment són efectives.

En concret, Díez assenyala que el fet de tenir dos claustres amb metodologies pedagògiques "molt diferents" al mateix centre "no és bo". A més, el sindicat també "desconfia" de tenir un alumne dels tres als setze anys en el mateix espai.

Aquest any s'obrirà un nou institut-escola a les comarques gironines, el Bruel de Castelló d'Empúries (Alt Empordà). Amb aquest ja en seran cinc a la demarcació, juntament amb els de Verges, Besalú, Lloret de Mar i Sant Joan de les Abadesses.

Reclamen més professors

L'anunci del departament d'Educació d'aquest dijous on incorporaven 41 nous professors més, malgrat una caiguda d'un centenar d'alumnes no ha satisfet el sindicat que ha recordat que les ràtios seguien sent molt altes en alguns casos. Díez també ha carregat contra el Departament assegurant que "si es vol" es podrien contractar més docents malgrat la pròrroga pressupostària.