L'alcaldessa de Figueres demana al TSJC que els mossos no vigilin els jutjats

Reclama més seguretat a la resta de la ciutat

L'alcaldessa de Figueres (Alt Empordà), Agnès Lladó, ha enviat una carta al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, on demana que es retiri l'operatiu Toga i que els Mossos d'Esquadra es puguin dedicar a altres feines, en comptes de vigilar les seus judicials de forma ininterrompuda.

En la missiva assegura que aquest operatiu impedeix fer les tasques policials amb normalitat. Reclama que es torni a la situació anterior perquè, segons diu la carta, "no s'està podent fer tasques de prevenció i vigilància" i això afecta "la percepció d'inseguretat per part de la ciutadania".

L'operatiu Toga es va engegar al febrer arran de les protestes dels CDR davant de les seus judicials pel començament del judici del procés. Les portes d'algunes seus judicials van aparèixer brutes de fems i escombraries.

Aquesta setmana, el sindicat USPAC ha demanat al conseller Buch que tramiti la petició de derogació de l'operatiu Toga perquè asseguren que "altera les tasques rutinàries".