Un incendi a França amenaça un nucli de cases i el Cap de Creus

120 bombers francesos treballen per extingir el foc a Banyuls de la Marenda

[ACTUALITZAT 9:57h]

120 bombers francesos i diversos mitjans aeris treballen en un incendi que crema des de les cinc de la matinada a Banyuls de la Marenda.

Segons informen mitjans francesos, les flames amenacen dues urbanitzacions i està a prop de cases. L'incendi ha avançat en direcció sud empès per la tramuntana i, segons els mateixos mitjans, hauria cremat 10 hectàrees. De moment hi ha un centenar de persones confinades.

Els Bombers de la Generalitat segueixen l'evolució de l'incendi amb efectius del GRAF que s'han traslladat a la frontera. Ara per ara, no consten complicacions ni les autoritats franceses han demanat reforços. El vent es desplaça cap al sud en direcció al Cap de Creus empès pel vent i es troba a cinc quilòmetres de distància de la frontera amb Catalunya.

Diversos veïns de Portbou (Alt Empordà) asseguren que la visibilitat al poble és pràcticament nul·la i els carrers es troben plens de fum provinents de l'incendi.

Des de Protecció Civil s'ha determinat per avui el nivell màxim per risc d'incendi a la zona del Parc Natural del Cap de Creus i s'hi han limitat els accessos.

Controlat l'incendi de Banyuls de la Marenda