Sarrià de Ter podria denunciar la paperera el gener de 2020 si no milloren el soroll i les pudors

El consistori reclama els informes de les proves fetes el passat agost

L'Ajuntament de Sarrià de Ter (Gironès) ha anunciat que podria denunciar a la paperera Hinojosa el gener de l'any vinent si no observen millores en la problemàtica referent als sorolls i les pudors que es desprenen de les seves instal·lacions.

Així es va acordar en una reunió celebrada dimarts a la tarda amb portaveus de tots els grups municipals per a consensuar mesures entre les parts i solucionar amb urgència totes les molèsties que ocasiona.

Amb tot, s'ha acordat celebrar una reunió tècnica sobre les olors el proper 24 de setembre i allà es determinarà què s'ha fet fins a la data i què cal fer en endavant, en col·laboració amb els tècnics de la Generalitat, per acabar amb les males olors.

En un altre ordre de les coses també s'ha acordat que en la modificació de la llicència ambiental quedin plasmades totes les demandes enviades des del consistori -ordenances i millores tècniques- seguint directrius europees. Amb tot també reclamen una inspecció conjunta a la fàbrica per part de tècnics de al Generalitat i del consistori.

En la reunió d'ahir també es va acordar reclamar amb caràcter d'urgència els resultats dels estudis d'olors i sorolls celebrats per l'empresa el passat agost.

El compromís final és que Hinojosa té fins a finals d'aquest any per deixar palès les millores introduïdes o del contrari l'Ajuntament emprendrà accions legals.