El jutjat investiga sis policies nacionals més per les càrregues de l'1-O a Girona

Assenyalen les declaracions de 17 agents imputats

L'abril passat, el jutjat d'instrucció 2 de Girona va dictar una interlocutòria imputant 22 policies nacionals per les càrregues de l'1-O a diferents col·legis de la ciutat.

La majoria dels agents investigats van actuar al col·legi Verd però també n'hi havia que van intervenir al Servei Municipal d'Ocupació, al Dalmau Carles, a la biblioteca Ernest Lluch o al Bruguera. A més, hi havia alguns policies investigats per actuar en més d'un centre.

La mateixa interlocutòria recollia, però, que en aquell moment de la instrucció no s'havien pogut identificar "concretament" els agents que havien actuat al col·legi de Taialà. Els advocats voluntaris que van interposar la querella col·lectiva recollint el testimoni de fins a 200 ferits durant les càrregues a Girona, Sant Julià de Ramis i Aiguaviva han aportat nova informació al jutjat que ha permès identificar sis policies nacionals que van intervenir a Taialà.

En concret, segons exposa la interlocutòria, els advocats voluntaris han aportat "documentació gràfica" i el testimoni de dues víctimes que han servit per identificar sis agents que van participar en les càrregues al col·legi. Segons la resolució, hi ha indicis que cinc dels policies nacionals van colpejar una víctima amb un banc, la van subjectar i arrossegar per les escales, la van colpejar al cap i li van clavar una puntada de peu quan ja estava a terra. El sisè, identificat per una altra víctima, hauria llançat a terra una altra persona que estava protegint el col·legi.

Per això, el jutjat d'instrucció 2 resol atribuir la qualitat d'investigats a sis agents de la policia nacional a qui imputa delictes de danys i lesions i per la seva possible implicació en delictes de tortures i desordres públics. El jutjat també ordena que se'ls citi a declarar properament.

El mateix jutjat havia assenyalat per als mesos de juny i juliol d'aquest any la declaració com a investigats de fins a 22 agents que ja constaven imputats a la interlocutòria de l'abril. La declaració, però, es va suspendre a petició de l'advocacia de l'estat.

Ara, el jutjat ha fixat per al 4, 7, 11 i 14 d'octubre la declaració d'un total de 17 policies nacionals.