Els empresaris reclamen alternatives a Ryanair i fer el baixador del TAV

Volen fer atractiu l'aeroport pel sud de França

La Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) reclama impulsar l'aeroport de Girona buscant "alternatives" a Ryanair i reclama al govern espanyol i a la Generalitat que tirin endavant el baixador del TAV per fer la infraestructura "més atractiva".

El vicepresident de la FOEG, Miquel Gotanegra, ha fet aquestes declaracions després que aquest dilluns la companyia irlandesa confirmés al departament de Territori i Sostenibilitat la seva intenció de tancar la base de Vilobí d'Onyar (Selva).

Segons Gotanegra, aquesta infraestructura "que convertiria el de Girona en el primer de l'estat a estar connectat amb l'alta velocitat", el faria encara més "atractiu". "Està molt ben situat i si es connectés amb el TAV no només seria atractiu per a Catalunya sinó també per al sud de França. Només estaria a 30 minuts de Sants", assegura. Per això, reclama al govern espanyol i a la Generalitat que ho tirin endavant.

Una "mala notícia"

Des de la Cambra de Comerç de Girona ja van qualificar la decisió de "molt mala notícia" i van augurar que l'activitat econòmica baixarà, tot i que esperen que no es perdin les rutes que la companyia hi té. El president de la institució, Jaume Fàbrega, també va instar a construir el baixador per aconseguir que la terminal de Girona es converteixi en "la quarta pista del Prat".

Reunió amb la direcció de la terminal

Amb l'objectiu d'abordar aquesta situació, el Grup d'Impuls per Girona (GiG), que aplega les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, les patronals FOEG i Pimec, i el Fòrum Carlemany, té prevista una reunió aquest dijous amb la direcció de l'aeroport per "saber totes les possibilitats que té i treballar de manera intensa per rellançar-lo".