L'home bala escalfa el públic de la Bisbal de cares a la 16a Fira de Circ al Carrer

La previsió és igualar el públic de les últimes edicions amb 30.000 visitants

Només els turistes se sorprenien de topar-se aquest divendres, dia de mercat setmanal, amb un home bala que arrossegava el seu canó portàtil entre les parades de fruita i roba. Aquest és un dels espectacles itinerants que es podrà veure durant la fira i que paròdia un dels números més emblemàtics del circ. El seu protagonista és un clown excèntric i presumit que es converteix en munició del seu canó mentre prepara a un públic expectant, que segueix amb detall tots els preparatius.

La fira comença aquest divendres amb la cercavila de la companyia Meneo i el seu Meneo Móbil des del passeig que donarà el tret de sortida a una edició que compta amb un total de 38 companyies -més de la meitat catalanes i la resta d'Austràlia, França, Uruguai i Argentina, entre d'altres països- i 52 espectacles que es podran veure en 18 espais diferents. Tota la Bisbal respirarà circ aquest cap de setmana i ho farà amb una programació "arriscada", segons els organitzadors, que reconeixen que la crisi no els ha impedit tirar de l'enginy per oferir una edició amb "molta qualitat".

De fet, el mateix públic bisbalenc així els ho demana, ja que els quinze anys de circ que acumulen els han convertir en coneixedors d'aquest art. "Els nens d'aquí saben com agafar els objectes per fer malabars", explica un dels membres de l'organització de la fira, Dani Varela, que assegura que han hagut d''apujar el llistó" en els últims anys. Entre les propostes destaca l'actuació dels francesos Lili Brand & Cie Aire de Cirque al muntatge 'Rock a Lili', un espectacle de circ gòtic i innovador que s'emmarca en un ambient de cabaret berlinès dels anys trenta. O l'espectacle 'Call me maria' que aquests dies s'ha pogut veure al Grec de Barcelona i que aquí es farà a la Plaça del Castell amb deu artistes a l'escenari. Varela reconeix que aquest és el muntatge més gran que han portat mai a la fira però que ja havia arribat el moment de poder fer-la "lluir" amb un espectacle d'aquestes dimensions.

Més enllà de la crisi

Tot i que el context econòmic també ha afectat al pressupost de la fira, que ha estat un 7% inferior a l'anterior, l'associació organitzadora ha agraït la participació dels bisbalencs en les diferents activitats que s'han fet per recaptar diners i que han servit per compensar la retallada. Per altra banda, Varela ha explicat que aquest 2011 han començat a fer tallers de formació i que en els pròxims anys esperen poder tenir un centre on impartir classes de circ de forma estable.

Jango Edwards & Companyia Passabarret; Cascai Teatre; Les Acrostiches; La Corcoles, o Tandem són alguns dels artistes que participaran en aquesta nova edició que es proposa arribar a tenir els 30.000 visitants que han aconseguit en els últims anys. Cal recordar que la majoria dels espectacles són gratuïts i només tres són de pagament.